Tenis
SPORTOVI
Tenis
Azarenka se povukla s turnira

ATP Indian Wells: Tomaš Berdych prvi polufinalist

Češki tenisač Tomaš Berdych prvi je polufinalist ATP turnira u Indian Wellsu i to nakon što je pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po jednom je u svakom od setova šesti nositelj oduzimao servis suparniku i to svaki put u najdelikatanijem trenutku. Anderson je dobro držao svoj servis svaki put do 5-4 za Berdycha, ali bi u tom desetom gemu padao. I u prvom, i u drugom setu.

Ukupno je Berdych iskoristio dvije od sedam break-prilika, dok je Anderson ostao nedorečen na tri takve prilike. Inače, u prvom je setu Anderson do same završnice dionice bio bolji, te je prijetio praktički u svakom servis-gemu Berdycha, no uzalud mu je na kraju bila ta prividna dominacija i bolja igra.

Berdych će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Roger Federer - Rafael Nadal, koji počinje u 3 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu.

U preostala dva četvrtfinala meča, u petak, sastaju se Đoković - Tsonga, odnosno, Murray - Del Potro.

WTA Indian Wells: Nakon Stosur s turnira se povukla i Azarenka

Gledatelji na ATP i WTA turniru u Indian Wellsu su u četvrtak trebali gledati i uživati u dva četvrtfinalna meča tenisačica, ali su ostali bez odgledanog i jednog jedinog poena.

Prvo je Australska tenisačica Samantha Stosur predala meč bez borbe Njemici Angeliquei Kerber zbog ozljeda lista desne noge, a potom ju je u svemu pratila druga tenisačica na svijetu i prva nositeljica turnira Viktoria Azarenka.

Zbog ozljede skočnog zgloba Azarenka je odustala od igranja s Caroline Wozniacki koja tako odmorna čeka polufinale protiv jednako tako odmorne Kerber.

"Pokušala sam sve, ali na zagrijavanju smo moj tim i liječnici odlučili ne riskirati. Stvarno bi bio veliki rizik da sam odlučila igrati. Frustrirana sam jer sam igrala dobro i imala sam velika očekivanja, ali protiv ovoga ne mogu", rekla je Azarenka poslije predaje.

Podsjetimo da su tijekom srijede međusobni polufinale izborile i dvije ruske tenisačice, dvije Marije - Šarapova i Kirilenko. (TS) 

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Berdych (6) - Anderson 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider