Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nastavlja s dobrim igrama

ATP Eastbourne: Dodig 'pregazio' Fogninija za polufinale s Lopezom

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nastavio je sa sjajnim igrama na travi u engleskom gradu Eastbourneu. Međugorac je za svega 56 miuta izborio polufinale razbivši Fabija Fognija sa 6-3, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig je u trećem međusobnom susretu protiv Talijana upisao drugu pobjedu, no ovoga puta daleko lakše nego prvi put, kada je 2011. godine morao okrenut 0-1 u setovima. Svega 56 minuta bilo je dovoljno da naš tenisač otprati Talijana s turnira i izbori polufinalni ogled protiv Španjolca Felicana Lopeza.

Dodig je bio dominantan tijekom cijelog susreta, a jedina "crna rupa" dogodila mu se kod vodstva 4-2 u drugom setu kada je spasio jedine tri break-lopte u susretu. U prvom je setu Dodig iskoristio slabi ubačaj prvog servisa talijanskog tenisača (46 posto), te jednim breakom i sa svega tri izgubljena poena na svom servisu poveo s 1-0.

U drugom je dijelu Dodig breaknuo Fogninija u njegovom drugom servis-gemu, te još jednom kod 5-2, nakon što je Talijan propustio spomenute tri break-lopte. Sveukupno je iskoristio tri od osam lopti za obrat u susretu.

Dodig je dosada igrao samo jednom s Lopezom na ATP Touru, te slavio sa 6-4, 2-6, 6-4. Bilo je to u Barceloni 2011. godine, na turniru sa zemljanom podlogom. (TS)

ATP Eastbourne, četvrtfinale:

Dodig - Fognini (8) 6-3, 6-2

Lopez - Verdasco 6-4, 7-6(6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider