Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Furiozni tie-break

Borna Ćorić poslije velike drame u polufinalu Chennaija!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Chennaiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić je u četvrtfinalu nakon dva i pol sata borbe svladao Španjolca Roberta Bautista-Aguta sa 3-6, 6-4, 7-6 (1).

Bio je ovo treći međusobni susret Ćorića i Bautista-Aguta i prva pobjeda 19-godišnjeg Zagrepčanina koji je lani protiv ovog suparnika izgubio oba puta na zemljanoj podlozi (Hamburg, Umag).

Ćorić će tako u subotu u Chennaiju po četvrti put u karijeri zaigrati u polufinalu nekog ATP turnira (Basel 2014, Dubai i Nica 2015), te se pokušati po prvi put probiti do završnog dvoboja, a suparnik će mu biti Slovenac s britanskim državljanstvom Aljaž Bedene.

U prvom setu koban po Ćorića bio je četvrti gem u kojemu je izgubio servis, a to je ujedno bio i jedini "break" u toj dionici igre. Štoviše, Ćorić u prvom setu nije uspio osigurati niti jednu priliku za oduzimanje suparnikova servisa.

Drugi set donio je bolju Ćorićevu igru na servis Bautiste Aguta, a pritisak je donio rezultata u posljednjem, 10. gemu kada je Španjolac s nekoliko neprisiljenih pogrešaka praktički "poklonio" našem igraču "break", a time i set.

Treći je set bio pun preokreta, Ćorić je u prvoj igri spašavao "break-loptu", potom je napravio "break" za vodstvo 3-1 i stigao do prednosti 4-1, ali je zatim izgubio četiri igre zaredom, pa je Roberto Bautista-Agut poveo 5-4 uz servis za meč. No, Ćorić je napravio "break" za 5-5, a kod vodstva 6-5 već imao meč-loptu, no Španjolac je nakon gotovo 10-minutnog gema ipak izborio odlučujuću igru. U "tie-breaku" je Ćorić nakon rezultata 1-1 osvojio posljednjih šest poena i stigao do važne pobjede.

Rezultati četvrtfinala:

Stan Wawrinka (Švi/1) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa/5) 6-4, 6-4

Benoit Paire (Fra/3) - Thomas Fabbiano (Ita) 6-4, 7-5

BORNA ĆORIĆ (HRV/8) - Roberto Bautista-Agut (Špa/4) 3-6, 6-4, 7-6 (1)

Aljaž Bedene (VB) - Ramkumar Ramanathan (Ind) 6-7 (5), 6-4, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider