Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slavlje u dva seta

Karlović izbacio Seppija u prvom kolu Beča

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Beču, on je u susretu 1. kola svladao Talijana Andreasa Seppija sa 7-6 (5), 6-3 nakon sat i 23 minute igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović je do druge pobjede protiv Seppija u njihovom trećem međusobnom dvoboju stigao bez izgubljenog servisa, dok je on jednom uspio ostvariti break iako je imao pet prilika.

U prvom setu je 36-godišnji Zagrepčanin propustio čak četiri break-lopte i to u tri različita gema, po jendu u prvom i sedmom, te dvije u petom. No, Talijan iz Bolzana je svaki puta u tim trenucima ubacio prvi servis, pa Karlović nije niti imao velikih izgleda realizirati priliku za obrat.

Svih prvih 11 poena u tie-breaku osvojio je server, a Karlović je tri od svojih šest osvojio pogodivši as da bi na prvu set-loptu backhand sliceom izašao na mrežu, a potom odličnim volejom zaključio prvu dionicu igre u svoju korist.

Jedinu break-loptu u čitavom dvoboju Andreas Seppi je izborio u trećoj igri drugog seta, a iako se igralo na Karlovićev drugi servis, Talijan je poslao passing u mrežu. Taj promašaj je Seppi platio u šstoj igri kada je izgubio servis nakon niza svojih pogrešaka.

Karlović je dvoboj završio sa 17 asova i visokim postotkom ubačenog prvog servisa od 75 posto, pa ne čudi kako je ukupno izgubio tek 13 poena na svom početnom udarcu.

Suparnik u 2. kolu Karloviću će biti bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lennarda Struffa i Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Rezultati:

Radek Štepanek (Češ) - Dennis Novak (Aut) 6-4, 6-3

Lukaš Rosol (Češ) - Yuichi Sugita (Jap) 6-4, 7-6 (2)

IVO KARLOVIĆ (HRV/7) - Andreas Seppi (Ita) 7-6 (5), 6-3

Ernests Gulbis (Lat) - Lucas Miedler (Aut) 6-3, 2-6, 6-3

Jiri Vesely (Češ) - Gerald Melzer (Aut) 6-4, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider