Tenis
SPORTOVI
Tenis
otkrio sjajne vijesti

Krajan iznenađen imenom u sastavu Argentine za finale Davis Cupa

Čak 12 dana prije isteka roka argentinski Davis Cup izbornik objavio je sastav za finale protiv Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva tjedna prije roka izbornik argentinske Davis Cup reprezentacije Daniel Orsanic prijavio je sastav za finale protiv Hrvatske , koje će se od 25. do 27. studenoga igrati u Zagrebačkoj Areni. U postavi su Juan Martin del Potro (38. na ATP listi), Federico Delbonis (42.), Guido Pella (57.) i Leonardo Mayer (124.), dakle isti sastav koji je sredinom rujna u Glasgowu s 3:2 svladao Veliku Britaniju.

"Jedino iznenađenje za mene je Leonardo Mayer, koji uopće nije igrao na europskim dvoranskim turnirima ove jeseni, nego je nastupao na 'challengerima' na zemlji u Južnoj Americi. Ne vjerujem da će pored Delbonisa i Pelle dobiti priliku u nekom od pojedinačnih mečeva, no s druge strane njegova je prednost iskustvo, a ne treba zaboraviti da je donio Argentincima presudni bod za pobjedu svladavši Daniela Evansa. Ukupno gledajući, imaju dobar sastav, nije to samo sjajni Del Potro", prokomentirao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.

Rok za prijavu sastava je deset dana prije početka susreta (u ovom slučaju u utorak 15. studenoga), a treninzi u Areni Zagreb službeno trebaju započeti 21. studenoga.

Naš izbornik smatra da neće biti problema zato što će dvojica važnih aduta, Marin Čilić i Ivan Dodig, zbog igranja na ATP World Tour Finalsu u Londonu na pripreme doći kasno.

"U Londonu će igrati mečeve na najvišoj mogućoj razini, protiv najboljih na svijetu, i to će im vrijediti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu", rekao je Krajan naglašavajući da se oporavak Borne Ćorića odvija po planu.

"Borna trenira, sprema se i vjeruje da će biti spreman za finale ," zaključio je Krajan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider