Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez gema u prvom setu

Ana Ivanović prejaka za Donnu Vekić

Bivša pobjednica Roland Garrosa, srbijanska tenisačica Ana Ivanović pobijedila je u petak u 3. kolu pariškog Grand Slam turnira Osječanku Donnu Vekić sa 6-0, 6-3 i za 53 minute izborila mjesto u osmini finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pariška pobjednica iz 2008. iskoristila je impresioniranost Donne Vekić na početku dvoboja te je za samo 23 minute projurila prvim setom, u kojem je hrvatska tenisačica imala tek jednu priliku za osvajanje gema i to na servis suparnice. Kad se Donna Vekić oslobodila i zaigrala kako zna i može, dvoboj je postao zanimljiviji, što je bilo vidljivo i na rezultatu.

Hrvatska tenisačica prva je stigla do breaka u drugom setu i povela 2-1, ali je već u sljedećem gemu izgubila prednost. Pritom je i pomogla suparnici s dvije uzastopne dvostruke pogreške. Bio je to početak niza od četiri gema kojim je Ivanović stigla do vodstva 5-2. Vekić se, međutim, nije predala i došla je u priliku dodatno zakomplicirati situaciju, kad je Ivanović servirala za pobjedu. Osječanka je imala loptu za smanjenje na 4-5, ali se Ivanović sjajno obranila od napada 18-godišnje Vekić i dva poena poslije postala prva tenisačica koja je izborila osminu finala na ovogodišnjem Roland Garrosu.

"Znala sam koliko opasna može biti Vekić i od prvog poena sam željela biti što agresivnija. To mi je uspjelo i jako sam zadovoljna kako sam igrala", izjavila je Ana Ivanović nakon pobjede kojom je izjednačila svoj najbolji rezultat na pariškoj zemlji nakon 2008., kad je stigla do svog jedinog Grand Slam naslova.

TENISAČICE - 3. kolo:

Ana Ivanović (Srb/7) - DONNA VEKIĆ (HRV) 6-0, 6-3

TENISAČI - 3. kolo:

Kei Nishikori (Jap/5) - Benjamin Becker (Njem) predaja bez borbe

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider