Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lani uzeo dva turnira

Alexander Waske novi trener Tommyja Haasa

Bivši njemački teniski profesionalac Alexander Waske novi je trener svog 35-godišnjeg sunarodnjaka Tommyja Haasa, 12. igrača svjetskog poretka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošle sezone je Tommy Haas osvojio dva ATP naslova. Pokazao je da se i u poznim godinama može igrati tenis na vrhunskoj razini. Međutim, u novu sezonu je krenuo loše, porazima u 1. kolu u Aucklandu i na Australian Openu, gdje je zapravo predao meč Španjolcu Garcia-Lopezu u drugom setu.

U nove izazove odlučio je krenuti s novim trenerom, 38-godišnjim Alexanderom Waskeom, koji je završio svoju igračku karijeru u listopadu 2012. godine. Na dužnosti Haasovog trenera naslijedit će Ulfa Fischera. Haas i Waske dobro se znaju jer su uspješno nastupali za njemačku Davis Cup reprezentaciju u igri parova.

"Bili smo snažna kombinacija, Tommy mi je uvijek vjerovao. Nadam se da ćemo sada biti uspješni na drugoj razini", rekao je Waske.

"Trebao mi je netko tko vidi pozitivnu stranu života i tko me može i zna motivirati. Alex zna izvući jako puno od igrača na treninzima i zna kako motivirati za mečeve. I u novoj sezoni želim podignuti pokoji trofej. Najbliži glavni ciljevi su turniri u Indian Wellsu i Miamiju. Lani sam u Miamiju igrao u polufinalu. Volio bih opet doživjeti neko slično lijepo iskustvo", rekao je Haas, koji se nada nastupu za njemačku Davis Cup reprezentaciju u ogledu protiv Španjolske idućeg vikenda u 1. kolu Svjetske skupine u Frankfurtu, unatoč problemima s ozljedom ramena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider