Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne da se omesti

Vaha 'poludio' na novinarsko pitanje: Prestanite ili ću se dići i otići!

Izbornika alžirske nogometne reprezentacije Vahida Halilhodžića naljutilo je pitanje na konferenciji za novinare hoće li početak ramazana, mjeseca posta za muslimane, utjecati na pripreme njegove momčadi za okršaj osmine finala s Njemačkom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je privatna stvar svakog igrača, odbrusio je Halilhodžić na pitanje hoće li alžirski reprezentativci, koji su postigli povijesni uspjeh ulaskom u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva, tijekom ramazana postiti od zore do zalaska sunca, budući da ih danas očekuje susret s favoriziranom Njemačkom.

"Ovo nije prvi put da imam igrače muslimane u momčadi, a i ja sam musliman. Uvijek sam im dopuštao da budu slobodni, ovo je privatno pitanje i njime pokazujete nepoštivanje", rekao je Halilhodžić novinarima i poručio:

"Trebali biste govoriti samo o nogometu. Prestanite me ispitivati o ramazanu inače ću se dići i otići".

I alžirski branič Rafik Halliche također je otklonio to pitanje rekavši da igrači "sada trebaju misliti na meč s Njemačkom".

Pogledaj raspored i rezultate

 

Alžirski igrači, od kojih su mnogi rođeni u Francuskoj u obiteljima alžirskih useljenika, dosad se nisu sustezali od javnog pokazivanja vjerskih osjećaja - gol Belgiji proslavili su klečeći i moleći se na terenu.

Halilhodžić je također najavio da će Alžirci danas u Porto Alegreu pokušati odigrati utakmicu života jer je to jedini način da pobijede Nijemce, trostruke svjetske prvake.

"Njemačka je očiti favorit, ali alžirski tim je može iznenaditi. Samopouzdani smo i ambiciozni, napredujemo u svakoj utakmici, a u meču s Nijemcima nemamo što izgubiti", rekao je bosansko-hercegovački stručnjak koji je osvajanjem drugog mjesta u skupini s Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom uspio reprezentaciju Alžira po prvi put u povijesti odvesti u osminu finala Svjetskog prvenstva.

(Hina)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider