Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pozvao Brazilce

Vaha nakon što je sredio Capella: Alžir može još bolje čak i protiv Njemačke

Alžirska nogometna reprezentacija pod vodstvom Vahida Halilhodžića ispisala je sinoć povijest plasmanom u osminu finala Svjetskog prvenstva, a njen izbornik vjeruje da mogu još i bolje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 1-1 remija protiv Rusije Alžir je osvojio drugo mjesto skupine H iza stopostotne Belgije i sljedeći suparnik u nokaut-fazi bit će im Njemačka.

Alžir u deliriju: Vaha i 'kikser' Akinfeev poslali Capellovu Rusiju kući!

"Mislim da možemo stvari napraviti puno bolje i zašto ne? Možda i hoćemo protiv Njemačke", rekao je Halilhodžić.

"Imamo veliku podršku i iako imamo manje navijača od Njemačke nadam se da će puno ljudi navijati za nas. Znam da vi Brazilci volite nogomet i mi vas možemo zadovoljiti. Nismo na razini kao Brazil, ali pokušat ćemo napraviti sve da privučemo brazilske navijače u Porto Alegre."

Alžir je jedina reprezentacija protiv koje je Njemačka igrala više od jednom i nikad ju nije pobijedila. Oba prethodna međusobna ogleda dobio je Alžir, uključujući onaj na SP-u 1982. godine.

"To je bilo davno. Ja sam ponosan na ono što smo napravili večeras. Alžir je odigrao sjajnu utakmicu i plasman u sljedeći krug je zaslužen. Dajte mi malo vremena da uživam u današnjoj utakmici. Ne želim sada razmišljati o Njemačkoj, ali znam da će biti više nego komplicirano."

Nakratko se bosansko-hercegovački strateg, bivši trener zagrebačkog Dinama, još osvrnuo na susret protiv Rusije.

"Rekao sam im da budu organizirani, da ne paničare i da ne prime drugi gol. Morali smo kontrolirati loptu brže i puno se kretati. Travnjak nije bio u najboljem stanju, pa sam im rekao da dodaju loptu brzo. Fizički su moji igrači jako umorni." (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider