Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Balotelli za pobjedu

Italija pobijedila Englesku, ali prva u 'skupini smrti' je - Kostarika!

Italija je pobijedila Englesku rezultatom 2:1 u 1. kolu skupine D...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakav rasplet nakon 1. kola u skupini D Svjetskog prvenstva. Italija je pobijedila Englesku s 2:1, no prva u skupini je mala Kostarika koja je šokirala Urugvaj s 3:1.

Talijani su u Manausu pobijedili u teškim uvjetima. Travnjak je bio težak, ali velika vlaga bila je najveći protivnik obaju reprezentacija. Poveli su Talijani u 35. minuti pogotkom Claudija Marschisija, ali samo dvije minute kasnije izjednačio je Daniel Sturridge na asistenciju Waynea Rooneyja.

SENZACIJA! Hrabra Kostarika razbila Urugvaj nakon što je gubila!

Talijani su sjajno otvorili drugi dio utakmice. Mario Balotelli zabio je pobjednički pogodak u 50. minuti na asistenciju Candreve. Englezi su napadali, stvarali prilike, ali nisu uspjeli doći do gola.

Do kraja dvoboja Italija se povukla i čuvala vodstvo, dok je Engleska uglavnom prijetila udarcima iz daljine. Jedinu pravu priliku za poravnanje imao je Rooney u 62. minuti kada je izbjegao zaleđe, ali je potom sa 10-ak metara pucao pored gola.

Kao i u prvom poluvremenu, Italija je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela pogodila okvir gola. Sjajno izveden slobodni udarac Pirla sa 30-ak metara odsjeo je na gredi, pa pobjeda "azzurra" nije na kraju izražena većom razlikom.

Talijani sljedeće kolo igraju protiv Kostarike, dok Englezi moraju na ranjene Urugvajce kojima se vraća Luis Suarez. (I.Š./Hina)

Skupina D, 1. kolo:

Urugvaj - Kostarika 1-3 (Cavani 24-11m / Campbell 54, Duarte 57, Urena 84)

Engleska - Italija 1-2 (Sturridge 37 / Marchisio 35, Balotelli 50)

TABLICA:
1. Kostarika     1 1 0 0 3-1   3 
2. Italija             1 1 0 0 2-1   3
3. Engleska      1 0 0 1 1-2  0
4. Urugvaj         1 0 0 1 1-3   0

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider