Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oDUŠEVILI SVIJET

VIDEO: SENZACIJA! Hrabra Kostarika razbila Urugvaj nakon što je gubila!

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva kreirala je Kostarika koja je sjajnom igrom u drugom poluvremenu upisala pobjedu protiv favoriziranog Urugvaja...

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU! 

Iako je Oscar Tabarez ostavio Luisa Suareza svih 90 minuta na klupi, Urugvaj je u susret ušao kao veliki favorit. Međutim na travnjaku nije izgledao dobro, borbenija Kostarika na kraju je zasluženo slavila s 3-1.

VIDEO: Jedan posto šansi, tri moguća igračka otkrića i stotine milijuna 'neutralaca' uz njih!

Kostarika je u utakmicu ušla malo impresionirano i u početnoj fazi Urugvaj je imao kontrolu nad utakmicom, stigao je do pogotka preko Godina koji je opravdano poništen, a u 24. minuti je napokon poveo.

Forlan je ubacio loptu u 16 metara, na nju je išao Diego Lugano, međutim s leđa ga je povukao Diaz i dosuđen je kazneni udarac. Siguran izvođač bio je Edinson Cavani.

Do kraja prvog dijela Kostarika se uspjela oporaviti i bila je sve opasnija, posebno preko Campbella koji je opasnim udarcima izvana prijetio Musleri. Ipak, do odlaska na odmor pogodaka više nije bilo.

Međutim u drugom dijelu Urugvajci su doživjeli pravi šok. Kostarika je zaigrala kao u transu i napravila preokret te priredila najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva.

U 54. minuti Gamboa je sjajno primio loptu na desnoj strani i ubacio za Bolanosa, ovaj je nije uspio iskontrolirati, međutim do nje je došao Campbell i poslao je u mrežu za 1-1.

Tri minute kasnije novi hladan tuš za Urugvaj. Oscar Duarte je glavom u padu poslao loptu u mrežu iz prilično teške situacije za preokret u svega tri minute.

Šokirani Urugvajci nikako nisu mogli uspostaviti pravu igru, a malo prilika koje su stvorili neutralizirao je sjajni vratar Levantea Keylor Navas. Priča je završena u 84. minuti kada je Campbell pronašao Urenu, ovaj pobjegao urugvajskoj obrani i pogodio iskosa za velikih 3-1.

Da večer bude još gora za Urugvaj, pobrinuo se Maximiliano Pereira glupim i ružnim prekršajem nad Campbellom u sudačkoj nadoknadi za koji je zaradio sasvim zasluženo crveni karton. (TS) 


Uruguay 1-3 Costa Rica | Alls Goals | FIFA... by Ecuadordefutbol

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider