Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman i oran

VIDEO Sjajna partija Cristiana Ronalda: Pogledajte proigravanje petom!

U posljednjoj prijateljskoj utakmici prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu nogometaši Portugala razbili su s oporavljenim Cristianom Ronaldom reprezentaciju Irske 5-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Nakon problema s ozljedom koljena i zadnje lože, zbog čega se sumnjalo da bi mogao propustiti otvarajuću utakmicu Svjetskog prvenstva njegove reprezentacije protiv Njemačke, Cristiano Ronaldo zaigrao je protiv Irske od 1. minute, te je ostavio uistinu sjajan dojam. Nije postigao pogodak ni upisao asistencije, ali je sudjelovao u dvije akcije za gol. Igru je napustio u 65. minuti.

Portugal je poveo nakon manje od dvije minute igre u prvom poluvremenu, nakon milimetarski točnog ubacivanja s desne strane Silvestrea Varele i mirnog poentiranja glavom Huga Almeide. U 20. je minuti Cristiano Ronaldo krasno petom proigrao Fabia Coentraa, a njegov pokušaj ubačaja s lijeve strane portugalskog napada skrenuo je u vlastitu mrežu Richard Keogh.

Osam minuta prije kraja prvog poluvremena opet je Varela sjajno ubacio na peterac s desne strane napada Portugalaca, najviši je u skoku bio Cristiano Ronaldo, ali je njegov udarac glavom nakratko obranio David Forde. Na odbijenu je loptu brzo natrčao Almeida i zabio za 3-0.

Trenutak nepažnje pri branjenju slobodnog udarca koštao je Portugalce pogotka u sedmoj minuti nastavka. Dok su slagali živi zid Wesley Hoolahan je na desnoj strani šesnaesterca proigrao Jamesa McCleana, koji je lažnjakom ulijevo izbacio prvog čuvara, a onda između šume nogu pogodio za 1-3.

U 77. i 83. minuti asistent za pogotke bio je Nani, a zabijali su Vieirinha i Fabio Coentrao.

Portugal se na Svjetskom prvenstvu nalazi u iznimno jakoj skupini G, zajedno s Njemačkom, Ganom i SAD-om. (TS) 

Prijateljska:

Portugal – Irska 5-1 (Hugo Almeida 2, 37, Keogh 20-ag, Vieirinha 77, Fabio Coentrao 83 / McClean 52)

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider