Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjeruje u Hrvate

'Amazonska oranica' plaši Engleze i Hrvate: 'A moj hat-trick na polju krumpira!?'

Slavni engleski centarfor Gary Lineker poručio je engleskim nogometašima da ne traže izliku u lošem travnjaku u Manausu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

„Na današnji dan prije 28 godina moj život se stubokom promijenio nakon 'hat-trick' protiv Poljske na 'polju krumpira' i na 42 stupnjeva Celzijevih“, napisao je u svojem postu na Twitteru Gary Linker, vjerojatno najbolji centarfor engleske reprezentacije u posljednjih tridesetak godina, koji je bio prvi strijelac Svjetskog prvenstva 1986. u Meksiku sa šest postignutih golova.

HRVATSKA - KAMERUN na 'oranici': Pogledajte ovu katastrofu!

Utakmica se igrala na vrlo lošem travnjaku na Estadio Tecnológico, u Monterreyju, u posljednjem kolu skupine F. Nakon poraza od Portugala i remija s Marokom, Engleskoj je trebala pobjeda sa što većom gol-razlikom kako bi prošla u drugi krug natjecanja. Englezi su pobijedili Poljsku sa 3:0, sva tri gola postigao je Lineker, pa su na kraju bili drugi u skupini iza Maroka i plasirali se u osminu finala.

„Teren u Manausu možda je loš, ali engleski reprezentativci moraju vjerovati kako je to u njihovu korist. Date li igraču mogućnost za ispriku, budite sigurni da će objeručke prihvatiti. Volite teren!“ poručio je Lineker engleskim nogometašima uoči njihova okršaja s Italijom u prvom kolu Mundijala.

Utakmica se igra u 14. Lipnja u Manausu, gdje će nastupiti i hrvatska reprezentacija u drugom kolu skupine A protiv Kameruna, a prema fotografijama i snimkama može se vidjeti da je travnjak na Areni Amazonia u katastrofalnom stanju. Poznato je da su engleski nogometaši navikli igrati u svojoj ligi na pravim travnatim tepisima, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći na „amazonskoj oranici“. Lineker im je poručio da ne traže izliku. Uostalom, kako Englezima, tako i Talijanima, kojima travnjak također sigurno neće ići na ruku s obzirom na tehnički dotjeran stil igre njihove reprezentacije pod vodstvom Cesara Prandellija.
U skupini D uz Italiju i Englesku nalaze se Urugvaj i Kostarika, a u Manausu se igra samo spomenuta utakmica.

Lineker vjeruje u Hrvatsku

Inače, legendarni engleski napadač dao je svoju prognozu raspleta po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Hrvatsku vidi uz Brazil u drugom krugu.

Lineker je za BBC prognozirao čisti prolaz Brazila, a o drugom putniku, prema njemu, odgovor će dati posljednja utakmica u skupini, ona između Hrvatske i Meksika.

„Brazil je dobio skupinu koja ima svoje zamke, ali nije zastrašujuća. Ovo nije najbolja reprezentacija Meksika koju smo imali prilike gledati i dosta su se namučili za dolazak na Svjetsko prvenstvo. Kamerun se ne čini kao reprezentacija koja bi mogla više napraviti, a Hrvatska je pristojna europska momčad. Sve znamo o Luki Modriću iz madridskog Reala, nju će biti vrlo teško pobijediti. Brazil će dominirati, ali tko će još proći dalje? Mislim da će odluka pasti u posljednjem susretu između Hrvatske i Meksika, a ja vjerujem u prolaz Hrvatske“, tvrdi Lineker. (I.M./T.S.)

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider