Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Očekujem pravi rat'

Milijuni će gledati: Sudar dviju velikih zvijezda za povijest!

Dvoboj četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Brazila i Kolumbije milijuni gledatelja diljem svijeta pratit će i kroz prizmu sudara dvije velike zvijezde - Neymara i Jamesa Rodrigueza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je 'poster boy', planetarno popularan nogometaš, dok je Rodriguez tek na ovom prvenstvu bljesnuo i prometnuo se u jednog od glavnih kandidata za najboljeg igrača i strijelca World Cupa. Nažalost, nakon današnjeg ogleda u Fortalezi jedan će se oprostiti od SP-a, ali i mogućnosti da osvoji jednu o prestižnih nagrada.

Rodriguez je trenutačno vodeći strijelac SP-a sa pet golova, dok mu Neymar, Lionel Messi i Thomas Müller pušu za vrat s jednim golom manje.

"James igra briljantno. Ovo je njegovo prvenstvo. Nije niti čudo što ga je Monaco platio više od 40 milijuna eura," smatra kolumbijski izbornik Jose Pekerman.

Rodriguez za sada mirno odolijeva medijskom pritisku i u prvi plan gura momčad.

"Moje igre nisu važne, koliko igra naše reprezentacije, a mi zaista igramo dobro. Prepuni smo samopouzdanja i jedva čekom okršaj s Brazilom. Bit će to pravi spektakl," kazao je mladi Kolumbijac. Rodriguez je u braku sa Danielom Ospinom, sestrom vratara kolumbijske reprezentacije Davida Ospine. Par je od 2011. u braku, a prošlog svibnja su dobili curicu Salome.

Pogledaj raspored i rezultate

 

"Rekao sam Jamesu da mi pazi na sestru, inače će biti problema, ha, ha," kazao je dobro raspoložena kolumbijska 'jedinica'.

I dok Kolumbijci sa smijehom i dobrim raspoloženjem dočekuju četvrtfinale, u brazilskom taboru vlada nervoza. Neymar od prvog dana turnira živi pod neviđenim pritiskom. Na njegovu žalost, sam gura 'selecao' prema toliko željenom naslovu prvaka. Do sada nije imao pravu podršku suigrača. Svi se pitaju može li preskočiti i sjajnu Kolumbiju.

"Očekujem pravi rat. Bit će dramatična borba za svaki metar terena. Za nas nema nikakve isprike. Ukoliko želimo svjetsku krunu moramo pobijediti Kolumbiju," kazao je Neymar.

Zanimljiv je podatak kako je Neymar na putu do četvrtfinala imao 36 driblinga, više je imao tek Lionel Messi, 41.

"Nemam što skrivati. Očekujem da Brazil postane svjetski prvak. Ništa drugo me ne zanima," kazao je iskreno zvijezda Barcelone.

NEYMAR

Ime: Neymar da Silva Santos Junior

Rođen: 5. veljače 1992. u Mogi das Cruzes, Sao Paulo

Klubovi: Santos, Barcelona

Nastupi i golovi za reprezentaciju: 53 nastupa, 35 golova

RODRIGUEZ

Ime: James David Rodriguez Rubio

Rođen: 12. srpnja 1991. u Cucuti, Kolumbija

Klubovi: Envigado, Banfield, Porto, Monaco

Nastupi i golovi za reprezentaciju: 26 nastupa, 10 golova

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider