Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte doček!

VIDEO Urugvajci u euforiji dočekali Suareza, drugi mu preporučaju 'profesionalnu pomoć'

Kažnjeni urugvajski reprezentativac i Liverpoolov napadač Luis Suarez u petak je doputovao u Montevideo malo prije zore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dočekalo ga je na stotine simpatizera s transparentima na kojima su stajale poruke poput ''Luis, svi Urugvajci su uz tebe''…ima su stajale poruke poput ''Luis, svi Urugvajci su uz tebe''.

Pogledaj raspored i rezultate

Luis Suarez je ugrizao braniča talijanske reprezentacije Giorgija Chiellinija za rame tijekom odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala između Italije i Urugvaja. Istu je Urugvaj dobio 1-0, a Suarez je izbjegao kaznu, ali ga je ona sustigla naknadno. Suarez je zbog griženja Chiellinija zaslužio četveromjesečnu zabranu igranja za svoj klub Liverpool, a nema pravo nastupa niti u sljedećih devet utakmica za urugvajsku reprezentaciju.

Urugvajci su svog najboljeg nogometaša dočekali kao heroja, a njegov slučaj puni stupce novina diljem svijeta. Može se reći kako vlada opće mišljenje da je Suarez dobio prestrogu kaznu. Čak je i Chiellini to istaknuo.

''Uvijek sam smatrao da su službene kazne neupitne, ali s druge strane, vjerujem da je Suarez kažnjen prestrogo. Iskreno se nadam da će mu biti dozvoljeno barem da ostane blizu svojih suigrača u tim utakmicama, jer takva kazna zaista otuđuje igrača", poručio je Chiellini putem svoje web-stranice.

S druge strane, glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke apelirao je na Suareza da potraži profesionalnu pomoć, budući da je ovo bio već treći slučaj da je kažnjen zbog griženja suparničkog igrača.

"Mislim da bi Suarez trebao pokušati pronaći način kako da tome stane na kraj. Definitivno nije dobro to što radi i trebao bi proći kroz tretman",  veli Valcke, kojeg ne brine što su mnogi, pa čak i sam Chiellini, mišljenja kako je kazna prestroga.

"Uvijek ćete pronaći nekoga tko smatra da je kazna pretjerana. Nije Chiellini jedini. On je bio žrtva? Pa što onda? Disciplinska komisija je donijela odluku na temelju onoga što su njezini članovi vidjeli. Radi se o tome da je to vidjelo više stotina milijuna ljudi. To nije ono što želite, da vaša djeca ili mališani koji igraju nogomet diljem svijeta vide takve stvari. Na Svjetskom prvenstvu, ili na bilo kojoj razini profesionalnog ili amaterskog nogometa", veli Valcke. (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider