Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabava je gotova

Povici, zvižduci, uvrede: Užasan kraj jedne ere!

Dan nakon 2-0 poraza Španjolske od Čilea španjolski mediji prepuni su kritika na račun još uvijek aktualnih svjetskih i europskih prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 5-1 poraza od Nizozemske španjolska se javnost nadala da je riječ bila samo o lošem danu, ali poraz od Čilea dokazao je da puno toga nije kako treba u momčadi Vicentea del Bosquea koja je ostala i bez matematičke šanse za plasman u osminu finala.

"Španjolska je bila Titanik", donosi na naslovnici El Pais, dok je El Mundo ispadanje "furije" okarakterizirao kao "Globalni neuspjeh".

"Prvaci izgubili svoju zvijezdu" naslov je koji je krasio naslovnicu El Correa, najpopularnijeg dnevnika u Baskiji.

Marca na svojem engleskom web-izdanju piše "Zabava je gotova", dok As kuka o "užasnom kraju španjolske ere dominacije".

Diego Costa, neuspjeli eksperiment

Jedan od onih čije se ime najviše prozivalo bio je napadač Atletico Madrida Diego Costa koji je odlučio igrati za španjolsku reprezentaciju, a ne za onu rodnom mu Brazila. To je potez koji mu Brazilci neće nikad zaboraviti.

"Diego Costa prošao je pakao u rodnoj mu zemlji. Njegovi sunarodnjaci nisu mu zaboravili što je izabrao Španjolsku i od prve su ga utakmice uzeli na zub. Povici, zvižduci, uvrede...Napadač je proživio pravi pakao na brazilskom tlu", piše Marca.

Na kraju Costa nije zabio gol u dvije španjolske utakmice na Mundijalu, iako je izborio jedanaesterac protiv Nizozemaca. Oba puta je započeo utakmice i oba puta ga je zamijenio Fernando Torres. "Eksperiment koji se nije pokazao uspješnim", zaključuje španjolski sportski list.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider