Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva osveta

Nizozemci rastavili Španjolce na proste faktore: Pet komada za slom tiki take!

Branitelj naslova svjetskih prvaka pregažen je u prvom kolu skupine B od Nizozemske s vrlo visokih 5-1. Nizozemska je u sjajnoj utakmici održala pravu lekciju Španjolcima...

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU! 

Atraktivniji, brži i okomitiji nogomet Nizozemaca na kraju je odnio pobjedu nad španjolskom tika-takom. Reprezentacija Louisa van Gaala odigrala je kao u transu i potpuno uništila Španjolsku.

Španjolska je nakon prvih pola sata igre mogla biti zadovoljnija. Povela je u 27. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio De Vrij srušivši u 16 metara Diega Costu. Siguran izvođač bio je Xabi Alonso.

Međutim u nastavku susreta Nizozemska se podignula, posebno dobro odradivši drugih 45 minuta. Pomoglo je tome što je uspjela otići na odmor s neodlučenim rezultatom zahvaljujući golu Robina van Persieja u samoj završnici lijepim pogotkom glavom na dodavanje Blinda.

U drugom poluvremenu uslijedio je uragan Nizozemaca. Prvo je u 53. minuti Arjen Robben donio prednost Nizozemskoj koja je mogla biti povećana osam minuta kasnije, ali sjajan udarac Van Persieja zaustavila je greda.

Međutim u 64. minuti Nizozemci postižu treći gol. Na ubačaj Sneijdera iz slobodnog udarca, Van Persie je u skoku u sličnoj situaciji kao Olić s Julijom Cesarom omeo Casillasa, lopta je došla do De Vrija koji je gura u mrežu.

U 72. minuti dalo se naslutiti da će Španjolska doživjeti pravu katastrofu. Iker Casillas izgubio je koncentraciju i loptu, a Robin van Persie takve poklone ne propušta.

Peti pogodak pao je u 81. minuti kada je Robben u solo prodoru nanizao nekoliko igrača i onda pogodio mrežu za konačnih i vrlo visokih 5-1.

Do kraja susreta Španjolska je mogla primiti i šesti pogodak, ali Casillas i dekoncentracija Nizozemaca to su spriječili. (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider