Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poticaj trenera Reala

Otvoreno pismo Ancelottija: Italija je velika momčad! Nismo favoriti, ali...

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, otvorenim pismom obratio se članovima talijanske reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ancelottijevo pismo Azzurrima prenosimo u cijelosti...

''Dečki, možete to učiniti! Kažem to jasno i glasno. Sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu je uzbudljivo, puno napetosti i trebamo svačiju pomoć za napraviti nešto veliko.

Kada govorimo o našim izgledima, ljudi su skeptični i ne vjeruju. Ja im jamčim da će naša momčad i stručno vodstvo ostati ujedinjeni i usklađeni. Pozitivna atmosfera donosi rezultate. Shvatio sam to dok sam vodio Real Madrid u Ligi prvaka. Zbog toga je važno poticati Italiju i podržavati naše dečke. Nismo favoriti, Brazil, Njemačka i Španjolska su zapravo favoriti. No, da vas pitam jednu stvar. Jesmo li bili favoriti 1982. godine u Španjolskoj ili 2006. godine u Njemačkoj? Nismo, ali smo osvojili naslov svjetskog prvaka.

Jedna je stvar sigurna. Svakome će biti teško suočiti se Italiji. Mi smo taktički velika momčad, imamo iskustvo i igrače koji mogu napraviti razliku na terenu. Imamo kompliciranu skupinu, ali naši suparnici su ti koji se trebaju brinuti zbog nas. Dajem vam i zadnji razlog zbog kojeg trebate vjerovati. Cesare Prandelli. Sjajan je trener, vrlo dobro pripremljen, usto je i veliki čovjek. Ja sam uz njega i uz Italiju.

Nakon što sam osvojio Ligu prvaka kao trener, ukoliko doživim kao navijač da Italija osvoji Svjetsko prvenstvo, onda ću stvarno moći zaključiti da je ovo bila jedna fantastična sezona'', napisao je, između ostalog, Carlo Ancelotti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider