Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sami prosudite

Što je to pokazivao srpskom sucu iza leđa dok je Pepe ludovao?

Dok je Pepe prosvjedovao kod Mažića, iza sučevih leđa dogodila se zanimljiva situacija.

Njemačka je deklasirala Portugal sa 4:0 u prvoj utakmici skupine G Svjetskog prvenstva u Brazilu. Thomas Müller bio je prvo ime utakmice s tri postignuta pogotka, a njemački nogometaš sudjelovao je i u ključnom trenutku koji je u bitnom odredio smjer utakmice.

'Elf' pregazio Ronaldov Portugal, Pepe napravio glupost turnira!

U 37. minuti, kod rezultata 1:0 za Njemačku, Pepe je bio u duelu s Müllerom, koji je pao na travnjak nakon obostranog „remplanja“, a srpski sudac Milorad Mažić dosudio je prekršaj za Njemačku. Pepe je potom prišao Mülleru dok je ovaj sjedio na travnjaku i napravio veliku glupost – udario ga je glavom u glavu. Mažić mu je odmah pokazao crveni karton, na što je Pepe burno reagirao. Nije to bio prejak udarac, ali sasvim sigurno se radilo o nesportskom potezu koji se mora kazniti isključenjem.

Dok je Pepe prosvjedovao kod Mažića, iza sučevih leđa dogodila se zanimljiva situacija. Pepeov suigrač Raul Meireles srpskom sucu je s objema rukama nešto pokazivao. Sami prosudite što. Inače, Pepe bi zbog crvenog kartona mogao biti kažnjen s tri utakmice suspenzije.

Müller se poravnao s Völlerom

Trostruki strijelac za "elf" bio je najbolji strijelac prošlog SP-a Thomas Müller (12-11m, 45+1, 78), a jednom je mrežu Portugala zatresao Mats Hummels (32).

Hat-trickom Portugalu njemački napadač došao je do brojke od osam postignutih golova na svjetskim prvenstvima čime se u povijesti njemačke reprezentacije izjednačio s Rudijem Völlerom.
Müller i Völler sada su poravnati na sedmom mjestu vječite ljestvice njemačke reprezentacije u povijesti svjetskih prvenstava.

Samo jedan gol Müllera dijeli od Uwea Seelera i Karl-Heinzea Rummeniggea, a dva od četvrtoplasiranog Helmuta Rahna.
Najbolji strijelci "elfa" u povijesti Mundijala su Gerd Müller i Miroslav Klose s 14 golova, dok je treći na ljestvici Jürgen Klinsmann s 11 postignutih golova. (I.M./T.S.)

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider