Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sramotno!'

Žestoke kritike FIFA-i: 'Hrvatska je bila sjajna, ovo je neoprostivo'

Bivši FIFA-in nogometni sudac i jedan od najboljih u svoje doba, Nijemac Markus Merk, oštro je kritizirao suđenje Japanca Yuichija Nishimure na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Brazil je s 3-1 bio bolji od Hrvatske, ali do dva je pogotka stigao nakon katastrofalne sudačke pogreške. Nishimura je najprije u 71. minuti dosudio nepostojeći jedanaesterac jer je nasjeo na glumatanje Freda, a potom je u sudačkoj nadoknadi pustio akciju nakon što je Oscar uz prekršaj oduzeo loptu našem igraču. Oscar je u nastavku te akcije zabio gol.

''Ovo je Svjetsko prvenstvo, prvi meč, i to je bilo neoprostivo sa strane FIFA-e! Žao mi je. Štoviše jako me boli. Hrvatska je bila sjajna, odigrala je sjajnu utakmicu. Ali ovaj jedanaesterac, u tako važnom susretu, neoprostiv je'', smatra Markus Merk te nastavlja „peglati" FIFA-u.

'Sramotno!'

''Japanski je sudac tu najmanje kriv. On je zaista dobar i dalje bi trebao suditi na svjetskim prvenstvima. No ne bi trebao biti taj koji će postavljati standarde suđenja na početku. Ne u prvoj utakmici prvenstva. Nema on to potrebno iskustvo. Ja se ne sjećam jesam li ikada vidio suca koji je pobjegao kada je dosudio jedanaesterac. Sramotno! Ne kritiziram suca, već propitkujem odluku FIFA-e i njene sudačke komisije'', veli Merk, s kojim se ne slaže tajlandski sudac Pirom An-Praset, koji je sudio na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, na kojem je Hrvatska bila treća.

''Ukupno gledajući, Japanac je odradio jako dobar posao. Sve su pogreške bile minimalne. Što se jedanaesterca tiče, bio je to tipični školski prekršaj. Nitko mu ne može prigovoriti. Ako ometate suparnika u kaznenog prostoru u pokušaju da dođe do lopte, jedanaesterac se može svirati, neovisno o tome koja je bila snaga dodira. To je subjektivno mišljenje suca prije svega. Držao je isti kriterij tijekom cijele utakmice i mislim da je bio jako dobar'', smatra An-Praset.(TS)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider