Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samopouzdanje raste

VIDEO Kovač: Bilo je lijepo, ali prošlo je. Protiv Meksika igramo finale

Niko Kovač je stao pred novinarske mikrofone dan nakon utakmice. Kamerun je već u arhivi, i pažnja je usmjerena na Meksiko. Igrači i mediji su se pomirili, a u Recifeu u ponedjeljak nam treba pobjeda za osminu finala...

Izbornik Kovač odgovarao je i na pitanja našeg reportera Željka Vele. Već je prošlo gotovo 24 sata nakon velike pobjede i euforija je nestala s lica. Lovci na fotografije uvijek vrebaju, a Niko Kovač se ni nakon najveće hrvatske pobjede na Mundijalima ne razbacuje velikim riječima.

Ovo je pobjeda koja se svidjela cijelom svijetu i kojoj se svatko divi

VIDEO - Stvar je prilično jasna: HRVATSKA mora pobijediti MEKSIKO!

''Mi smo zadovoljni, sve ono što smo zacrtali prije utakmice, što nam je bio plan igre smo odradili. Rezultat je odličan, mogli smo zabiti i koji gol više, međutim, 4:0 je dovoljno. Igrali smo u teškim uvjetima i sada moramo igrače osvježiti i pripremiti za iduću utakmicu. Bio sam optimist poslije utakmice s Brazilom, pokazalo se da imamo kvalitetu. Pokazali smo pravo lice protiv Kameruna i nadam se da će tako biti protiv Meksika", sažeo je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Velikog slavlja neće biti, jer pred Vatrenima je odlučujuća utakmica protiv Meksika. Susret koji Hrvatska jednostavno mora dobiti, kalkulacija nema.

''To jučer je bilo lijepo, no prošlo je. Mogli smo jučer malo uživati i slaviti. Međutim, danas smo stigli opet u naš kamp i pripreme idu prema Meksiku, a mi se pripremamo punom parom. Gledali smo sve meksičke utakmice, iznenađenja nema i treba sve posložiti. Znamo njihove vrline i slabosti, a vjerujem u svoju momčad. Dva smo se puta odlično pripremili, zašto ne bismo i treći?", rekao je Kovač.

Najstariji hrvatski strijelac na svjetskim prvenstvima Ivica Olić, rasjekao je stopalo na staklo. No, Ola je omiljeni Kovačev komandos i bit će OK.

"Svaka čast Oliću, on ne zna što znači bol.''

Meksiko je bio sjajan i protiv Brazila i Kameruna. Nakon predstave protiv 'Selecaa' zaradio je divljenje cijelog svijeta. No, nakon naše pobjede protiv Kameruna vatreni su zaradili i divljenje i strah meksičkih medija.

''Gledali smo obje utakmice, gledali smo sve utakmice u Herrerinoj eri. Tako da znamo sve o njima, moramo to posložiti onako kako za nas može biti, ili mora biti uspješno. Potentni su, vrlo agresivni prema naprijed i mi ćemo postaviti taktiku kao i u prve dvije utakmice. To je finale za obje momčadi, pobjednik prolazi u drugi krug'', zaključio je hrvatski izbornik.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider