Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima još jedan plan, ali...

VIDEO - Stvar je prilično jasna: HRVATSKA mora pobijediti MEKSIKO!

Uoči završnih 90 minuta grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu situacija hrvatske reprezentacije poprilično je jasna.

Postoje dva moguća scenarija koja nas vode u drugi krug. Jedan, nazovimo realan, i drugi, budimo iskreni, teško ostvariv.

Brazil i Meksiko imaju trenutno po četiri boda, Hrvatska tri, a Kamerun je na nuli. U ponedjeljak 23. lipnja u isto vrijeme počinju dvoboji Hrvatska - Meksiko u Recifeu i Brazil - Kamerun u Brasiliji nakon kojih će pasti odluka.

Jedini scenarij prema kojem Vatreni ovise sami o sebi je da pobijede Meksiko. U tom slučaju bi preskočili Meksikance i ovisno o raspletu utakmice Brazila i Kameruna završili prvi ili drugi u skupini. Remi ili pobjeda Kameruna Hrvatskoj bi tada donijeli prvo mjesto, ali s obzirom na potpuni kaos koji vlada u kamerunskoj reprezentaciji, ali i razliku u kvaliteti, realnije je očekivati da Hrvatska bude druga na kraju.

Utakmicu Brazil - Kamerun s mnogo bi više strepnje osluškivali tek u slučaju ako ne pobijedimo Meksiko. To je scenarij koji nikako ne želimo jer u slučaju remija s Meksikancima ostale bi nam tek teoretske šanse za mundijalski happy-end. Neriješeni rezultat bi nas doveo na četiri boda i tada bi u drugi krug mogli samo ako Kamerun pobijedi Brazil.

Stvar je poprilično jasna - Hrvatska u Recifeu mora pobijediti. Uspijemo li to po prvi put na SP-ima nakon Francuske 1998., križali bi se sa skupinom B, u kojoj su dvije prvoplasirane reprezentacije Nizozemska i Čile. Kamo sreće da od ponedjeljka sav fokus bude na jednoj od ove dvije reprezentacije...

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider