Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludih deset minuta

Kolumbija nakon drame došla do velike pobjede i praga osmine finala!

Kolumbijska nogometna reprezentacija došla je na korak od plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što je u 2. kolu skupine C u Brasiliji svladala Obalu Bjelokosti s 2-1...

Izabranici Josea Pekermana su, podsjećamo, svladali Grčku s 3-0 u prvoj utakmici na SP-u tako da sada sa šest bodova predvode skupinu. Bjelokošćani su, pak, ostali na tri boda zahvaljujući pobjedi protiv Japana (2-1).

Prvo je poluvrijeme dvoboja u glavnom brazilskom gradu bilo prilično slabo, a iz tog razdoblja igre vrijedi izdvojiti samo nevjerojatan promašaj Teofila Gutierreza. U 27. je minuti James Rodriguez ubacio u kazneni prostor s lijeve strane, Gutierrez je ostao potpuno sam pred bjelokošćanskim golom, ali je loše zahvatio loptu i uništio najbolju priliku dotad.

Pogledaj tablicu i raspored

Stvari su se 'zakuhale' u drugom poluvremenu, a Kolumbija je povela u 64. minuti kada je Juan Cuadrado nabacio iz kornera, a Rodriguez glavom smjestio loptu u mrežu. Šest minuta kasnije Rodriguez je oduzeo loptu na sredini terena i gurnuo je prema Gutierrezu, a ovaj je proigrao Juana Quintera koji je izbio sam pred vratara 'slonova' Boubacara Barryja i zabio za 2-0.

Tri minute kasnije nadu je Bjelokošćanima vratio Gervinho koji se u solo-akciji riješio trojice čuvara, ušao u kazneni prostor s lijeve strane i zabio u bliži kut kolumbijskog vratara Davida Ospine. Nastavila je Obala Bjelokosti do kraja s napadima, ali nije uspjela doći do izjednačenja. (TS)

SP 2014, skupina C, 2. kolo:

Kolumbija - Obala Bjelokosti 2-1 (Rodriguez 64, Quintero 70 / Gervinho 73)

Japan - Grčka (kasnije)

Redoslijed: 1. Kolumbija 6, 2. Obala Bjelokosti 3, 3. Japan 0 (-1), 4. Grčka 0 (-1)

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider