Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosadna utakmica

Bez golova u Natalu, Grci izdržali 50 minuta s igračem manje

Posljednji susret drugog kola u skupini C odigrali su Japan i Grčka. U slaboj utakmici pogodaka nije bilo čime su prolaz osigurali Kolumbijci, a Grčka i Japan ostali su u igri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčka i Japan igrali su važan dvoboj drugog kola skupine C znajući da poraz ujedno znači i eliminaciju. Na kraju pobjednika nije bilo, susret je završen 0:0 čime su i Grci i Japanci ostavili nadu u prolaz živom. Iskoristila je to Kolumbija koja je tako i teoretski osigurala nastup u osmini finala.

U slabom susretu nije bilo puno prilika, u prvom poluvremenu prijetilo se uglavnom udarcima van 16 metara, a najopasniji je bio onaj Torosidisov u 40. minuti kada je Kawashima odlično obranio. Grčka je od 38. minute bila brojčano hendikepirana nakon što je Kostas Katsouranis nakon prekršaja na sredini igrališta zaradio drugi žuti karton.

U nastavku susreta Grčka se koncentrirala na čuvanje mreže netaknutom, no mogla je i do pogotka kada je u 60. minuti glavom zaprijetio Gekas, no Kawashima je bio spreman, a onda su Japanci preuzeli inicijativu.

Prilike su propustili Okubo i Uchida, izvana su pokušavali Okubo i Endo, no Grčka se obranila i odluku o drugom putniku u osminu finala dat će posljednje kolo kada Grčka igra protiv Obale Bjelokosti, a Japan protiv Kolumbije.

SP 2014., skupina C, drugo kolo:

Japan - Grčka 0:0

Redoslijed: 1. Kolumbija 6 (+4), 2. Obala Bjelokosti 3 (0), 3. Japan 1 (-1), 4. Grčka 1 (-3)

Pogledaj tablicu i raspored
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider