Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U osmini na Njemačku

Alžir u deliriju: Vaha i 'kikser' Akinfeev poslali Capellovu Rusiju kući!

Belgija je pobjedom protiv Koreje s maksimalnih devet bodova izborila osminu finala, dok je Alžir, pod vodstvom Vahida Halilhodžića, po prvi puta u svojoj nogometnoj povijesti osigurao plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogledaj raspored i rezultate

Alžir je odigrao 1-1 protiv Rusije, koja Svjetsko prvenstvo u Brazilu napušta bez ijedne pobjede. Reprezentacija Fabija Capella bila je dominantnija u prvom poluvremenu, no Alžir je iskoristio novi kiks ruskog vratara i izborio prolazak dalje. Belgija je pak, s igračem manje, potvrdila prvo mjesto minimalnom pobjedom nad Korejom.

Nijemci osvjetlali obraz: Ronaldo spasio Ameriku i časno se oprostio!

Rusija je povela nakon svega šest minuta igre preko Aleksandra Kokorina, koji je sjajno pogodio glavom nakon ubacivanja Dmitrija Kokorina s lijeve strane ruskog napada. Kokorin je bio najviši u skoku na nekih 11 metara od gola Alžira, te je milimetarski točno pogodio u lijevu stranu vratiju.

Alžir je u tim trenucima bio izvan osmine finala, te je otvorenije krenuo po pogodak koji bi ga vratio u igru za prolaz. Rezultat se nije mijenjao sve do 60. minute kada je zabio Islam Slimani.

Akinfeev zaplivao u prazno

Yacime Brahimi je izveo slobodni udarac s lijeve strane, blizu gol-aut linije, ruski vratar Igor Akinfejev je zaplivao u prazno, a to je u skoku iskoristio Slimani koji je zabio za 1-1. Akinfejev je, podsjetimo, kiksao i protiv Koreje, kojoj je podario vodstvo u utakmici koja je završila rezultatom 1-1.

Rusija je potom svim silama pokušala doći do pogotka, no obrana Alžira je izdržala, čime je ostvarila najbolji rezultat u povijesti ove reprezentacije. Tri su puta dosada Alžirci igrali na Svjetskom prvenstvu, ali su uvijek zapinjali u prvom krugu.

Alžir će u osmini finala igrati protiv Njemačke, koja je osvojila skupinu G. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li igrači Alžira jesti i piti do te utakmice, jer s 29. lipnja počinje Ramazan u kojem im muslimanska vjera ne dopušta te "aktivnosti" od zore do sumraka. Utakmica protiv Njemačke na rasporedu je 30. lipnja.

Belgija upisala i treću pobjedu

U drugom susretu skupine Belgija je upisala i treću pobjedu, iako je igrala s igračem manje od 44. minute. Steven Defour s obje je noge nagazio na Shin-Wook Kima, zbog čega mu je sudac Ben Williams odmah pokazao crveni karton.

No to nije spriječilo Belgijance da upišu tri boda koja im je donio Jan Vertonghen. Belgijanac je iskoristio slabu reakciju korejskog vratar koji mu je na nogu odbio jedan udarac izvana, nakon čega igraču Tottenhama nije bilo teško zabiti za 1-0.

Belgija će u osmini finala igrati protiv SAD-a, a taj je susret na rasporedu 1. srpnja. (TS) 

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo, skupina H:

Belgija – Koreja 0-0

Rusija – Alžir 1-1 (Kokorin 6 / Slimani 60)

Redoslijed: 1. Belgija 9, 2. Alžir 4, 3. Rusija 2, 4. Koreja 1

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider