Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani s igračem manje

ITALIJA - URUGVAJ 0:1: Urugvaj srušio Italiju u velikoj drami!

Urugvajska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, pobijedivši u odlučujućoj utakmici D-skupine Italiju s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Urugvaj i Italija su nakon dva kola imali po tri boda i u izravnom su dvoboju u Natalu odlučivali tko će uz Kostariku biti putnik u drugi krug. ''Azzurri'' su bili u prednosti jer im je odgovarao i remi, ali nisu to iskoristili, a kola su im krenula nizbrdo kada je u 59. minuti crveni karton dobio Claudio Marchisio. Isključen je veznjak Juventusa nakon što je kopačkom u potkoljenicu pogodio Egidija Arevala. Talijani su protestiralim, ali sudac Marco Rodriguez nije promijenio odluku.

Luis Suarez opet ugriza: Pogledajte tragove zuba na ramenu Chiellinija!

S igračem manje Talijani su odolijevali do 81. minute kada je Gaston Ramirez nabacio iz kornera, a urugvajski kapetan Diego Godin glavom svladao Gianluigija Buffona. Krenula je momčad Cesarea Prandellija nakon toga na sve ili ništa, ali Urugvaj je uspio sačuvati pobjedu kojom je ugrabio drugo mjesto u skupini i vjerojatno okršaj protiv Kolumbije u osmini finala.

U drugoj utakmici skupine Kostarika i Engleska su u Belo Horizonteu odigrali neodlučeno 0-0. Kostarikanci su još ranije osigurali prolaz dalje, a sada su i potvrdili prvo mjesto u skupini. Englezi, s druge strane, nisu imali ni matematičkih šansi za drugi krug, pa je izbornik Roy Hodgson pružio priliku mnogim igračima koji su dosad bili u drugom planu. Sve to skupa nije donijelo posebno kvalitetnu utakmicu, a Englezima ostaje samo slabašna utjeha da nisu otišli iz Brazila s tri poraza. (TS) 

SP u nogometu,3. kolo skupine A:

Italija - Urugvaj 1-0 (Godin 81)

Kostarika - Engleska 0-0

Redoslijed: 1. Kostarika 7, 2. Urugvaj 6, 3. Italija 3, 4. Engleska 1

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider