Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveća senzacija u povijesti SP-a

ČUDO!!! Kostarika srušila Italiju i pored tri svjetska prvaka ide u osminu finala!

Kostarikanska nogometna reprezentacija kreirala je još jednu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U 2. kolu skupine D u Recifeu je pobijedila favoriziranu Italiju s 1-0 i osigurala plasman u osminu finala...

U skupini u kojoj su tri nekadašnja svjetska prvaka tako je prva nokaut-fazu osigurala momčad koja je bila smatrana autsajderom! I ne samo to. Pobjeda Kostarike znači da Engleska više nema ni matematičke šanse za plasman u drugi krug.

Likovanje s pravom i sa stilom: 'Ovo je skupina smrti, ali drugi su mrtvi!'

VIDEO: Jedan posto šansi, tri moguća igračka otkrića i stotine milijuna 'neutralaca' uz njih!

Izabranici Jorgea Luisa Pinta u prvom su kolu senzacionalno pobijedili Urugvaj (3-1), a jednako su hrabro ušli i u okršaj protiv Italije. Već u sedmoj minuti Celso Borges je imao dobru priliku, ali je pucao glavom preko gola. Slabi Talijani su malo živnuli tek nakon pola sata utakmice i tada je dvije šanse imao Mario Balotelli. Najprije je sam izbio pred suparnički gol, ali njegov pokušaj loba nije bio uspješan, a nekoliko trenutaka kasnije je pucao iz daljine, međutim njegov je udarac obranio Keylor Navas.

Ponovno je nakon toga udarila Kostarika. Najprije je povratnik Gianluigi Buffon obranio sjajan daljinski udarac Christiana Bolanosa, a potom je sudac Enrique Osses oštetio Kostarikance, propustivši svirati jedanaesterac nakon što je Giorgio Chiellini srušio Joela Campbella.


Bryan Ruiz Goal Italy vs Costa Rica 0 -1 World... by edi-qrz11

Nije to, ipak, omelo Pintove trupe koje su u pretposljednjoj minuti prvog dijela došli do zasluženog vodstva. Junior Diaz je nabacio s lijevog krila, a Bryan Ruiz je na drugoj vratnici pucao glavom i od prečke poslao loptu iza Buffonovih leđa.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli pokušao je u nastavku razbuditi svoju momčad uvođenjem Antonija Cassana, Lorenza Insignea i Alessija Cercija. Bili su ''azzurri'' nešto bolji, ali do izjednačenja nisu došli, pa će za četiri dana protiv Urugvaja odlučivati o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine. (TS) 

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider