Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješan 'ispit u prašumi'

Kovač: Ovo što smo danas odradili je stvarno nemoguće!

U susretu 2. kola A skupine Hrvatska je u Manausu pred 30.000 gledatelja deklasirala Kamerun s 4-0 i ostala u igri za plasman u osminu finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je uspješno odradila 'ispit u prašumi', pobijedivši u Manausu u teškim vremenskim uvjetima, po velikoj vrućini i vlazi, neugodni Kamerun.

HRVATSKA raspodija u prašumi: Najveća POBJEDA ikad na SP-ima!

Mandžo skroman nakon dva gola u debiju: Nećemo se sad previše veseliti…

Svjetski mediji: Mandžukić utišao Kamerun, Hrvati su još vrlo živi!

''Moram čestitati svojim dečkima, jer ovo što su danas odradili je stvarno nemoguće. Sretni smo i sada imamo tu utakmicu odluke protiv Meksika'', rekao je nakon utakmice izbornik Niko Kovač za javnu televiziju te nastavio:

''Prvih 10-15 minuta nismo ušli sto posto u utakmicu, Kamerun nam je držao loptu, ali nam se otvorilo nakon prvog pogotka. Sad nas čeka jedan ozbiljan protivnik, vrlo jak, ali i mi smo jaki.''

Pogledaj tablicu i raspored

Hrvatska je od prve minute zaigrala sa Sammirom umjesto Kovačića, a tijekom prvog poluvremena došlo je do zamjene pozicija između Olića i Perišića kako bi se pomoglo Pranjiću na lijevom boku.

''Smatrao sam da u današnjoj utakmici trebamo pobjedu i tražili smo jednu ofenzivniju varijantu prema naprijed, pa sam se odlučio za Sammira. Pranjić je u prvom poluvremenu imao dosta problema po lijevoj strani pa smo zamijenili pozicije Olića i Perišića. Danas su bili stvarno teški uvjeti i napravili smo odličan posao'', objasnio je Kovač.

U posljednjem kolu Hrvatska će prolaz u osminu finala tražiti u direktnom ogledu protiv Meksika, 23. lipnja u Recifeu. 'Vatrenima' za prolaz igra samo pobjeda.

''To je jedna ekipa koja ima zajedništvo i krasi ih domoljublje kao nas. Opasni su prema naprijed, no mislim da ćemo s našim igračima, koji znaju dati dobru loptu, riješiti tu utakmicu u našu korist'', zaključio je hrvatski izbornik.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider