Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'šALIO SAM SE S BRATOM'

Najpoznatiji hrvatski Kamerunci ne dvoje za koga će navijati

Hrvatska i Kamerun u srijedu u ponoć igraju možda i ključnu utakmicu za prolaz skupine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za vrijeme igranja u Dinamu Mathias Chago je čak i skupio jedan nastup za reprezentaciju 'Neukroćenih lavova' i zato otvoreno kaže:

"Volio bih da Hrvatska odigra odličnu utakmicu, ali da Kamerun pobijedi. Žao mi je, ali hahaha, moram biti iskren."

Srijeda će biti poseban dan i za 28-godišnjeg Armanda Yankepa. Rođen u glavnom kamerunskom gradu, od 2008. do 2011. je igrao za zaprešićki Inter i tu je osnovao obitelj. Također će svim srcem navijati za Kamerun. Iako...

"Neće mi biti žao ako izgubi od Hrvatske", ističe Yankep.

Ljubav prema domovini, očito, nikada ne blijedi. Premda će i o Vatrenima obojica govoriti u prvom licu množine. Kao dokaz - evo kako je Chago vidio dvoboj s Brazilom:

"Sveukupno možemo biti zadovoljni kako su odigrali tu utakmicu. Ipak je na njima bio veliki pritisak, igrali su protiv Brazila koji je domaćin i možemo biti zadovoljni načinom na koji su odigrali."

Yankep je isto tako navijao za Hrvatsku: "Malo sam se šalio sa bratom, kao ubit ću vas, kužiš, kao sutra. On kaže 'čekaj, ubit ćeš nas, tko si ti, na koji strani si ti'. To je bila naša šala, ali kad bi to pričao prijateljima, on bi se stvarno naljutio. Da mu kažem da navijam za Hrvatsku, to ne!"

To je bila šala samo za brata, ali šale nije bilo kada se pročulo da reprezentacija odbija otići u Brazil zbog neisplate premija. Narod im je to jako zamjerio:"Kad su vidjeli da je njima problem novac, to je bilo strašno da nećete ići radi novca. Tko je od njih gladan? Nitko", kaže Yankep.

Posebno je toga svjestan Yankep koji danas, kako bi prehranio obitelj, do podne radi, a popodne trenira i igra za Savski Marof, uspješnog četvrtoligaša kraj Zaprešića: "Jako sam zadovoljan. Mislim, nije kako sam planirao, ali nisam gladan, to mogu reći."

Kaže, Hrvatska ipak nudi veću nadu: "Ali kad si dolje, što da ti kažem, situacija dolje nije baš najbolja."

Koliko tamo dolje ljudi prosječno zarađuju?

"Mogu reći mjesečno, kad radiš u nekoj normalnoj firmi, mogu zaradit 50-60 eura mjesečno."

Obojica će utakmicu gledati s obitelji: "Doma ću gledat utakmicu. Ponoć je, pa... Djecu ću također držati budnima, moraju gledati haha", za kraj će Chago.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider