Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve za malog prijatelja

LJUDINA opet dirnula svijet: Heroj Grčke i u Brazilu misli na bolesnog navijača iz Škotske!

Georgios Samaras ponovo je pokazao svoju ljudsku veličinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate li se priče otprije mjesec i pol o Samarasu i njegovom malenom prijatelju Jayu Beattyju? Riječ je o 11-godišnjem dječaku koji boluje od Downowog sindroma, a kojeg u životu najviše vesele nogomet, Celtic i njegov idol Georgios Samaras. Celtic je tog 11. svibnja na svom stadionu slavio 45. naslov u povijest, trener Neil Lennon pobjedničku medalju poklonio je upravo Jayu, no dječak je više od svega želio doći u kontakt sa Samarasom. Kada ga je grčki napadač ugledao, uzeo ga je u svoje naručje i trijumfalno s njime prošetao travnjakom, što je bio uistinu prekrasan i dirljiv trenutak.

Mnoge je Samaras tom gestom oduševio, poručivši kasnije kako je Jay „njegov prijatelj i inspiracija“. Da doista misli tako i da voli svog malenog fana, Samaras je dokazao i sljedećim potezom. Naime, Grčki nogometni savez poslao je Jayu i njegovom ocu pozivnicu za utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva s Kostarikom!

Jay će tako dobiti priliku gledati svog omiljenog nogometaša i u dresu grčke reprezentacije na svjetskoj smotri u Brazilu. Upravo je Samaras odveo Grke dalje postigavši protiv Obale Bjelokosti pobjedonosni gol u sudačkoj nadoknadi, čime je postao 'heroj nacije'. Zbog nove lijepe i ljudske geste možemo ga zvati i herojem svih nas. Georgios Samaras, velik si čovjek. Svaka čast!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider