Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuska slavi

Benzema razbio Honduras, tehnologija riješila dilemu!

Francuska je pobijedila Honduras 3:0 u drugoj utakmici Skupine E Svjetskog prvenstva u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!  

Francuska nogometna reprezentacija uvjerljivom pobjedom 3-0 protiv Hondurasa otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu. Dva pogotka postigao je Karim Benzema koji je zaslužan i za onaj pripisan vrataru Hondurasa.

Honduras neće po dobrom pamtiti svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Visok poraz od Francuske 3-0 začinjen je isključenjem Wilsona Palaciosa i ozljedom Victora Bernardeza.

Francuska može biti zadovoljna, upisala je visoku pobjedu koja je mogla biti čak i izraženija.

 Kakva drama: Švicarska slomila Ekvador u sudačkoj nadoknadi! 

Otpor Hondurasa lomila je do završnice prvog poluvremena, iako je i ranije mogla do pogotka. U 16. minuti Matuidi je pucao, no loptu je zaustavila greda, a okvir gola se zatresao i četiri minute kasnije nakon pokušaja Antoinea Griezmanna. 

U samoj završnici prvog poluvremena niz loših događanja za Honduras. Prvo je Bernardez ostao na travnjaku zbog ozljede nakon čega nije mogao nastaviti utakmicu, a onda je Palacios nepotrebna s leđa srušio Pogbu te je opravdano dosuđen kazneni udarac te Palaciosu drugi žuti karton. Precizan izvođač bio je Benzema.

Odmah na početku drugog dijela prilika za isprobavanje tehnologije koja pokazuje je li lopta prešla gol liniju. Pucao je Benzema, lopta se odbila od vratnice prema vrataru Valladaresu kojem je ona uspjela pobjeći u gol i Francuska je povela s 2-0.

U 74. minuti raspoloženi Benzema dobro je reagirao na odbijenu loptu u šesnaestercu Hondurasa i poslao je u gol za konačnih 3-0.

Francuska je tako na najbolji način otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu dok je Honduras ostao značajno hendikepiran već nakon svojeg prvog nastupa, posebno ukoliko ostane na duže vrijeme bez Bernardeza. (TS) 

Svjetsko prvenstvo 2014., skupina E, prvo kolo:

Francuska - Honduras 3-0 (Benzema 45.-11m, 72., Valladares 48.-ag)

Redoslijed: 1. Francuska 3 (+3), 2. Švicarska 3 (+1), 3. Ekvador 0 (-1), 4. Honduras 0 (-3). 

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider