Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret u Brasiliji

Kakva drama: Švicarska slomila Ekvador u sudačkoj nadoknadi!

Prvi nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu upisali su Švicarska i Ekvador. Švicarska je na kraju slavila s 2-1 zahvaljujući golu Harisa Seferovića u 93. minuti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU! 

Zanimljiv dvoboj u skupini E odigrali su Švicarska i Ekvador. Činilo se da pobjednika na kraju neće biti i da će biti zabilježen prvi remi na ovom Svjetskom prvenstvu, međutim Švicarska je ipak slavila golom Seferovića duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nakon početnog "ispitivanja snaga", nije se dugo čekalo na pogodak. Švicarska obrana nije dobro reagirala u 22. minuti za što ju je kaznio u posljednje vrijeme sve bolji Enner Valencia. Ayovi je ubacio u kazneni prostor, Valencia je izmaknuo pozornosti obrane i neobranjivo za Benaglija glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena izostale su velike prilike, Švicarska je pokušavala doći do poravnanja, međutim Ekvador je djelovao vrlo čvrsto u tim trenucima.

Na početku drugog dijela Ottmar Hitzfeld poslao je na travnjak Admira Mehmedija, a ovaj mu je zahvalio pogotkom. Već u 48. minuti Rodriguez je izveo korner, loše je reagirao Antonio Valencia, a to je kaznio Mehmedi koji glavom šalje loptu u mrežu.

U nastavku susreta obje momčadi su pokušavale doći do pobjedničkog gola, igralo se obostrano borbeno, no novih pogodaka nije bilo sve do 93. minute. Tada je Švicarska organizirala kontranapad, Rodriguez je uočio usamljenog Seferovića koji iz blizine zakucava loptu u mrežu za veliku pobjedu Švicarske.

Seferović je još jedan pogodak Hitzfelda jer je i on poput Mehmedija ušao u igru u drugom poluvremenu. (TS) 

SP 2014, skupina E, prvo kolo: 

Švicarska - Ekvador 2-1 (Mehmedi 48., Seferović 90+3 / Valencia 22.)

Francuska - Honduras (21:00 sati) 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider