Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pa nisu valjda...

FIFA istražuje utakmice SP-a: Pod povećalom i ona Hrvatske i Kameruna

Na namještanja nisu imune niti utakmice pred očima cijelog svijeta, zato FIFA pomno prati svaki slučaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA istražuje svaku utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, saznali su engleski mediji još prije četiri dana. Ne žele ništa prepustiti slučaju nakon što je proteklih godina kladioničarska mafija namjestila stotine nogometnih utakmica diljem svijeta. Neke su utakmice navodno pod posebnim povećalom, a jedna od njih je i ona između Hrvatske i Kameruna.

Potop Europljana, rapsodija Amerika i dva velika iznenađenja

Naravno, ako je netko mogao što namjestiti, a nitko ne tvrdi da je, onda su to igrači Kameruna. Poznat je njihov sukob sa svezom oko premija. Umalo da nisu ni otputovali u Brazil. Protiv Hrvatske je pak njihovo nezadovoljstvo došlo do vrhunca. Sve je kulminiralo međusobnom tučnjavom Benoît Assou-Ekotta i Benjamina Moukandja tijekom utakmice, a prije toga je sam sebe isključio Alex Song.

Hrvati su takvo stanje dobro iskoristili. Razbili su ih naši s čak 4:0, ali time možda i zavarali sami sebe, no to je neka druga tema.

Glavni čovjek za osiguranje FIFA-e, Ralf Mutschke, priznao je da se utakmice istražuju, pa tako i ona Hrvatska – Kamerun. Prije četiri dana izbornika Kameruna Finkea pitali su nešto o tome, a on je sve kategorički odbio:

''Nisam čuo ništa o tome jer ne pratim medije. Poznajem svoje igrače i to je van svake pameti. To nema veze s onim što se događalo na terenu'', prenijeli su njegove izjave engleski mediji još u ponedjeljak, kada se o ovome počelo špekulirati u tamošnjim medijima.

Nadamo se da Kamerunci nisu krivi za nikakve sramotne radnje. Samo nam još fali da se baci mrlja na jedinu utakmicu u Brazilu na koju možemo biti ponosni.
 

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider