Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez popusta, ali i kazne

FIFA donijela dvije odluke koje će razbjesniti Brazilce

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) odbila je žalbu Brazilskog saveza vezanu za suspenziju kapetana Thiaga Silve, koji će propustiti polufinalni susret Svjetskog prvenstva protiv Njemačke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Brazilci su se žalili na žuti karton u utakmici četvrtfinala protiv Kolumbije, koju je Brazil dobio s 2:1, smatrajući kako je njihov kapetan prestrogo sankcioniran.

Thiago Silva je bio strijelac vodećeg pogotka, no Brazil će finale, osim bez Neymara, morati pokušati izboriti i bez najboljeg obrambenog igrača.

"Ne možemo prihvatiti ovu žalbu, jer nema nikakvih osnova prema kojima bi i razmislili o ukidanju suspenzije", stoji u objašnjenju Disciplinske komisije FIFA-e.

Kapetana bi u tom susretu trebao zamijeniti stoper njemačkog Bayerna Dante, dok bi kapetansku vrpcu mogao preuzeti novi igrač PSG-a David Luiz.

Istovremeno, Kolumbijac Juan Camilo Zuniga prošao je bez kazne za neoprezan start nad Neymarom. Iz FIFA-e su pojasnili kako Disciplinska komisija ne može kazniti kolumbijskog braniča jer je španjolski sudac Carlos Velasco vidio prekršaj te je procijenio kako ne zaslužuje nikakve sankcije.

"Zunigin start nije promakao sucu utakmice i FIFA nema pravo naknadno preispitivati odluku suca," poručili su iz FIFA-e.

Klikni i prognoziraj rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider