Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za taj novac...

Evo Capellovih izlika za debakl Rusije: Napravio sam dobar posao!

Nakon neuspjeha u plasmanu u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva ruski izbornik Fabio Capello označio je lasersku zraku kao krivca za ispadanje njegove momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogledaj raspored i rezultate

Odlučujući ogled 3. kola skupine H između Rusije i Alžira završio je podjelom bodova 1-1. Rusiji je za prolaz trebala pobjeda, a imali su i vodstvo 1-0 već od 6. minute i gola Kokorina. No, u 60. minuti Alžir je izjednačio preko Slimanija koji je glavom zabio nakon velike pogreške ruskog vratara Akinfejeva koji je zaplivao u prazno nakon ubacivanja Brahimija i ostavio mrežu nebranjenom.

Vaha nakon što je sredio Capella: Alžir može još bolje čak i protiv Njemačke

Alžir u deliriju: Vaha i 'kikser' Akinfeev poslali Capellovu Rusiju kući!

Televizijske snimke pokazuju da je u trenutku Brahimijevog ubacivanja na Akinfejevu uistinu bila zelena laserska zraka, ali ostaje upitno da li ga je ona mogla toliko omesti prilikom reakcije.

"Vratar nije bio u mogućnosti obaviti svoj posao. Laserska zraka bila mu je na licu i zaslijepila ga je. To nije isprika, ali postoje fotografije i možete to vidjeti u snimci", rekao je Capello.

"Bio sam tiho kada su me prije pitali za suce, ali sada mogu reći što želim. Deset minuta naš je vratar ometan s laserskom zrakom. I na kraju je promašio loptu. Mogu se žaliti i na suđenje protiv Belgije, ali ne tražim isprike u životu. Ako smo igrali slabo, onda to kažem. Ali Akinfejev je bio zaslijepljen."

Capello je ranije ove godine produljio svoj ugovor s Ruskim nogometnim savezom do 2018. godine kada će upravo Rusija biti domaćin svjetske smotre. Upitan hoće li ostati na ruskoj klupi usprkos neuspjehu u Brazilu, talijanski je strateg rekao:

"Ako me i dalje žele, onda da. Napravio sam dobar posao. Odveo sam Englesku na SP nakon što su propustili Euro 2008. i odveo sam Rusiju na njihov prvi SP u 12 godina." (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider