Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Genij koji pobjeđuje

Euforija u Nizozemskoj: Van Gaalovo remek-djelo!

Dan nakon pobjede protiv Kostarike u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nizozemski su mediji puni hvalospjeva na račun izbornika Louisa van Gaala koji je povukao kockarski potez i pogodio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat je nakon 120 minuta igre bio 0-0, a Van Gaal je u zadnjim sekundama izvukao iz igre prvog golmana Jaspera Cillessena i uveo Tima Krula koji se prometnuo u junaka utakmice. Obranio je dva jedanaesterca Kostarikancima i odveo Nizozemsku u polufinale i u dvoboj protiv Argentine.

Van Gaal otkrio tko će braniti protiv Argentine u polufinalu

''Van Gaalov zlatan izbor. Krul je junak'', piše De Telegraaf i dodaje:

''Bila je to iscrpljujuća bitka za nizozemsku reprezentaciju u Areni Fonte Nova. Tvrdoglava Kostarika se dugo držala u četvrtfinalu i izborila produžetke i penale.''

Uvođenju rezervnog golmana divi se i dnevnik De Volkskrant.

''Van Gaalovo remek-djelo. Uvođenjem Krula ispisao je novu čudesnu priču na vrućem stadionu u Salvadoru. Nizozemska je treći put na posljednjih pet svjetskih prvenstava u polufinalu, a ovaj je turnir projekt Louisa van Gaala, genija koji pobjeđuje'', ističe De Volkskrant.

U sličnom stilu piše i magazin Voetbal International na svome internetskom izdanju.

''Triler 'oranja' u Salvadoru. Tim Krul je obranio dva penala i spasio Nizozemsku protiv Kostarike. Junak dana. Kakva briljantna zamjena Louisa van Gaala u ludoj utakmici.'' (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider