Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogodio sa zamjenom

Van Gaal otkrio tko će braniti protiv Argentine u polufinalu

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal otkrio je da je uvođenje rezervnog vratara Tima Krula u posljednjim sekundama produžetaka bilo unaprijed planirano...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemska je u subotnjem dvoboju u Salvadoru boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Kostariku nakon što je rezultat poslije 120 minuta bio 0-0. Ključnom se pokazala Van Gaalova odluka da u završnim sekundama izvadi iz igre prvog golmana Jaspera Cillessena i uvede Krula koji je na koncu obranio dva jedanaesterca Kostarikancima i odveo ''oranje'' u polufinale Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Drama Nizozemcima: Genijalni potez Van Gaala donio polufinale!

Zamjena vratara uoči izvođenja penala ne viđa se često, ali Van Gaal je potvrdio da odluka nije donesena u trenutku, već je ranije isplanirana.

"Rekli smo Krulu da postoji mogućnost da će braniti penale. Cillessenu nismo rekli", priznao je nizozemski stručnjak.

Na pitanje postoji li šansa da bi se Krul mogao naći na golu od prve minute u polufinalnom dvoboju protiv Argentine, Van Gaal je odgovorio:

"Uopće nije upitno tko će braniti u sljedećoj utakmici, bit će to Cillessen. No, vjerovali smo da je Krul bolji izbor za jedanaesterce. Ima bolji učinak kod branjenja penala. Razgovarali smo s njim o tome i dogovorili smo da prouči kako su Kostarikanci izvodili jedanaesterce u osmini finala protiv Grčke. Vidjeli ste da se svaki put bacio na pravu stranu."

Osvrnuo se Van Gaal potom i na ostale svoje igrače koji su ostali pribrani i nakon što su čak tri puta pogađali stativu ili prečku tijekom osnovnog dijela i produžetka.

"Ovo je najbolja skupina igrača s kojom sam ikad radio u smislu momčadskog duha i zajedništva. Skidam im kapu. Bilo je frustrirajuće, a u nogometu postoji i zakon koji kaže da kad promašiš toliki broj prilika, na koncu izgubiš utakmicu. Ali, vidio sam u svojim igračima odlučnost da prođu dalje." (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider