Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogomet kao religija

Englezi su nogomet izmislili, ali Brazilci su mu udahnuli dušu

Četiri sata prije utakmice Hrvatska - Kamerun iz Brazila se javio reporter Nove TV Željko Vela...

Nakon remija Brazila i Meksika jasno je da poraženi iz ove utakmice otpada sa Svjetskog prvenstva. To je scenarij koji bi trebalo izbjeći, a Hrvatskoj igraju dvije opcije (neriješeno ili pobjeda).

Mister No ima recept za vlagu i komarce, a Kovač za Kamerunce?

VIDEO: Pogledajte što čeka Hrvatsku na stadionu u prašumi

Evo kako Hrvatska može proći dalje nakon remija Brazila i Meksika

Hrvatsku je do takve situacije dovela utakmica Brazil - Meksiko, koju je reporter Nove TV Željko Vela gledao zajedno s brazilskim navijačima u Prai do Forte.

Nogomet kao religija

Brazilci imaju osrednjih kritika na igru svoje reprezentacije, ovdje se kritizira i kad se pobjeđuje, a ne igra se lepršavo, pa onda možete zamisliti kako je kad se ne pobjeđuje. Prvi razlog je taj fenomenalni Ochoa, koji je sam za sebe izjavio da mu je to najbolja utakmica u životu. Nevjerojatno kako život i nogomet pišu romane - Ochoa je trebao biti rezervni vratar Meksika, ali se prvi čuvar mreže ozlijedio i onda je dobio priliku.

Da se vratim na gledanje utakmice s Brazilcima, običnim ljudima koji nisu imali tu sreću da imaju kartu za utakmicu. Bilo je to zanimljivo iskustvo jer bez obzira na sve probleme koji postoje, za mnoge, pogotovo muške, a ni žene ne zaostaju, nogomet je i doručak i ručak i večera.

Dok čekaju nogomet igraju - domino

Englezi su nogomet izmislili, ali su mu Brazilci udahnuli dušu. Nogomet je ovdje religija, igraju ga svi uzrasti, u svakoj prilici i ambijentu, a jedini uvjet za loptu je da je okrugla. Kad igra Brazil sve staje - u Prai nećete naći prosvjednike protiv Svjetskog prvenstva jer ono im je donijelo nove turiste i priliku za zaradu. U iščekivanju nogometa vrijeme se krati ovdje superpopularnim dominom, himna se pjeva od početka do kraja i sve je bilo spremno za feštu, ali Brazilci nisu uspijevali zabiti gol...

Nisu prolazila ni padanja u šesnaestercu, a brazilski navijači su se složili kako je jedanaesterac kojeg je dosudio Yuichi Nishimura utjecao na kontakt Marcela i meksičkog nogometaša. Meksiko je sačuvao mrežu, Brazil nije pobijedio, ali je bod bliže drugom krugu i eto razloga za slavlje. Ljubimci nacije igraju opet u ponedjeljak, a u međuvremenu odigrat će se toliko utakmica koje nitko neće objaviti, ali Brazilcima je to svejedno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider