Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tri boda

Ekvador uz dva gola Ennera Valencije okrenuo Honduras za prvu pobjedu

Posljednji susret drugog kola skupine E odigrali su Ekvador i Honduras, a Ekvador je odnio pobjedu 2-1. Honduras je imao prednost, no vrlo kratko i Enner Valencia je s dva pogotka odveo Ekvador do velika tri boda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekvador i Honduras tražili su pobjedu koja bi ima dala veće šanse u borbi za drugo mjesto u skupini E Svjetskog prvenstva. Nakon visoke pobjede Francuske protiv Švicarske, situacija u skupini se prilično zakomplicirala što se tiče borbe za drugo mjesto dok je Francuska praktički već osigurala prvo mjesto.

Svjesni važnosti susreta i Ekvadorci i Hondurašani krenuli su borbeno, a na prvi pogodak čekalo se pola sata.

U 31. minuti Carlo Costly iskoristio je lošu reakciju Guague, došao sam pred vratara Domingueza i doveo Honduras u vodstvo. Bio je to prvi pogodak za Honduras na svjetskim prvenstvima još tamo od 1982. godine i susreta protiv Sjeverne Irske i naznaka da bi Honduras iz osmog pokušaja napokon mogao do pobjede na SP-u.

Međutim kratko je trajalo njihovo slavlje, tri minute kasnije obrana Hondurasa griješi, koristi to Enner Valencia koji ostaje sam nakon ubačaja Paredesa i lakoćom zabija za 1-1.

Pogledaj tablicu i raspored

 

U završnici prvog dijela vrlo dobri Costly glavom je poslao loptu u vratnicu, ona se odbila do Bengtsona koji je šalje u mrežu, ali pogodak je poništen.

U drugom dijelu Ekvador je novim pogotkom Valencije, ovaj put na odlično ubacivanje Ayovija, poveo s 2-1 i uspio zadržati vodstvo do kraja susreta. Honduras je pokušao doći barem do boda, međutim nije u tome i uspio.

U posljednjem kolu Ekvador će igrati protiv Francuske, a Honduras protiv Švicarske i sve je još uvijek otvoreno, pa čak i da Honduras uzme drugo mjesto. (TS)

SP 2014, skupina E, drugo kolo:

Honduras - Ekvador 1-2 (Costly 31. / E.Valencia 34., 65.)

Redoslijed: 1. Francuska 6 (+6), 2. Ekvador 3 (0), 3. Švicarska 3 (-2), 4. Honduras 0 (-4)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider