Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Cijela zemlja iza nas'

Nigerijci optužuju: Oštećeni smo za gol i crveni karton!

"Ponosan sam na sve što smo napravili od početka", rekao je francuski nogometni izbornik Didier Deschamps nakon 2:0 pobjede protiv Nigerije i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bilo je tenzija na terenu i igrali smo protiv jako atletske momčadi. Oni su jako dobra momčad i bilo je puno duela. Na ovom Svjetskom prvenstvu sve su utakmice teške. Ali prošli smo. U četvrtfinalu smo i napravit ćemo sve što možemo da bismo otišli korak dalje" rekao je Didier Deschamps.

Enyeama sve uprskao: Francuzi dalje uz pomoć vratara Nigerije!

Prvi od dva gola Tricolora postigao je Juventusov veznjak Paul Pogba koji je nakon susreta rekao: "Nema riječi kojima se može ovo opisati. Znam da je cijela zemlja iza nas. Postizanje pogotka nas je oslobodilo. Tako sam sretan zbog momčadi i cijele Francuske. Bez riječi sam. Zabiti gol za svoju zemlju, posebice u tako važnoj utakmici kao što je ova za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, to je jedan od najboljih trenutaka u mom životu."

Izbornik Nigerije Stephen Keshi nakon utakmice je kritizirao suđenje...

"Nismo zaslužili poraz, ali to je nogomet", komentirao je Keshi, koji smatra da je u prvom poluvremenu poništen gol Emmanuela Emenikea trebao biti priznat (opravdano je poništen zbog zaleđa, op.a.), kao i da je start Blaisea Matuidija na Ogenyiju Onaziju trebao biti kažnjen izravnim crvenim kartonom.

"Nisam sretan suđenjem. U dva navrata Onazi je startao jako ružno. Sad je vjerojatno "aut" tjednima. Ovo je prvi put u životu da govorim o suđenju, ali nije bilo dobro. Ako pogledate gol koji smo mi zabili, mislim da nije bilo nikakve povrede pravila. Volio bih znati razlog zbog kojeg je sudac poništio gol", zaključio je nigerijski izbornik.

Pogledaj raspored i rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider