Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borbena partija

Čile furiozno otvorio utakmicu: Australija riješena za 14 minuta!

Reprezentacija Čilea otvorila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu pobjedom protiv Australije 3:1. U borbenom dvoboju presudilo je odlično otvaranje utakmice Čileanaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Australija je ušla vrlo nervozno u utakmicu i brzo se našla u rezultatskom zaostatku. Već nakon 14 minuta igre Čile je imao visokih 2:0 i činilo se da će glatko slaviti.

Poveo je u 12. minuti kada je Aranguiz napravio dobar posao na desnoj strani kaznenog prostora, a akciju okončao Alexis Sanchez pogotkom iskosa u bliži kut. Dvije minute kasnije već je bilo 2:0. Ovaj put Sanchez je bio u ulozi asistenta, ostavio je loptu Valdiviji koji ulazi u 16 metara i zakucava loptu pod gredu gola Ryana.

Kako se poluvrijeme bližilo svome kraju, tako je Australija podizala igru. To joj je donijelo i smanjenje na 2:1 kada je Franjic ubacio s desne strane, a Tim Cahill glavom poslao loptu u mrežu.

U ranoj fazi drugog poluvremena prvo je poništen pogodak Cahilla zbog zaleđa da bi nakon toga Bravo spašavao Čile poslije sjajnog pokušaja Bresciana. Kako je susret više odmicao, napadi Australije bili su sve neorganiziraniji i u konačnici je Čile bio taj koji je zaključio susret pogotkom.

U 91. minuti Beausejour je lijepim udarcem s 20-ak metara pogodio kut Ryanovog gola nakon što je vratar Australije dobro obranio prvi pokušaj Pinille.

Na kraju je Čile zasluženo slavilo i ukoliko svlada i Španjolce, izbacit će svjetske prvake sa SP-a.

SP 2014., skupina B, prvo kolo:

Čile - Australija 3:1 (Sanchez 12., Valdivia 14., Beausejour 90.+1 / Cahill 35.)

Redoslijed: 1. Nizozemska 3, 2. Čile 3., 3. Australija 0, 4. Španjolska 0.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider