Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neviđen debakl 'selecaa'

FOTO Njemačka pregazila i osramotila Brazil kao nitko u povijesti!

Njemačka je u polufinalu Svjetskog prvenstva pobijedila Brazil s nevjerojatnih 7:1...

Nogometna reprezentacija Njemačke prvi je finalist Svjetskog prvenstva u Brazilu. U Belo Horizonteu je momčad Joachima Löwa ispisala povijest i u polufinalu savladala domaćine Brazilce s nevjerojatnih 7-1.

Fantastično dostignuće: Klose pretekao Ronalda i ušao u povijest!

Susret je bio riješen već nakon 29 minuta igre kada je Njemačka vodila 5-0. Njemačka je Brazilu očitala nogometnu lekciju i zavila domaće navijače u crno. Lišena usluga ozlijeđenog Neymara i suspendiranog kapetana Thiaga Silve brazilska je reprezentacija djelovala bespomoćno i izgubljeno od samoga početka.

Müller načeo Brazil, Klose zabio 16. gol na svjetskim prvenstvima

Njemačka je mrežu Julija Cesara načela već u 11. minuti kada je svoj peti gol na ovom Mundijalu zabio Thomas Müller. Korner je izveo Toni Kroos, a cijela brazilska obrana zaboravila je Müllera koji je ostao sam i s nekih 6, 7 metara poslao loptu u mrežu. Potom je „elf" između 23. i 26. minute postigao još tri gola, a u tom je periodu jednom poentirao Miroslav Klose, a dva puta Toni Kroos.

'Petarda' pukla u pola sata

Klose je zabio iz odbijanca, nakon što mu je prvi udarac obranio Cesar i upisao se u povijesne knjige kao najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava. Bio mu je to 16. gol, čime je samostalno izbio na vrh i iza sebe ostavio Ronalda. Za 3-0 Kroos je zabio preciznim udarcem ljevicom malo unutar kaznenog prostora nakon asistencije Philippa Lahma, dok je Kroos svoj drugi pogodak zabio nakon povratne lopte Samija Khedire. Nevjerojatno prvo poluvrijeme Nijemaca okončao je svojim pogotkom Khedira nakon lijepe povratne lopte Mesuta Özila.

Schürrle bez milosti

Početkom drugog poluvremena brazilska se reprezentacija donekle konsolidrala, ali je Manuel Neuer na vratima bio nesavladiva prepreka. Najveću je priliku Brazil imao u 53. minuti kada je Neuer zaustavio dva udarca Paulinhu. Nijemci nisu stali napadati niti usprkos visokom vodstvu, te su do kraja dvama golovima "džokera" s klupe Andrea Schürrlea do kraja ponizili Brazil i nanijeli im najteži poraz u povijesti. Za 6-0 zabio je u 69. minuti s nekih sedam metara nakon povratne lopte Lahma, dok je na 7-0 povisio iskosa s lijeve strane kaznenog prostora, udarcem pod gredu, a asistent kod gola bio je Müller.

Počasni gol Oscara

Nijemci su u 90. minuti propustili "zicer" preko Özila, dok je u kontranapadu koji je uslijedio Oscar postigao počasni gol za domaćine pronašao put do mreže između vratara Neuera i Jeromea Boatenga.

Njemačka je prva reprezentacija koja je ikad zabila sedam golova u polufinalu svjetskih prvenstava, a u finalu će igrati protiv boljeg iz polufinalnog ogleda između Argentine i Nizozemske koji je na rasporedu u srijedu. (TS) 

Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., polufinale:

Brazil - Njemačka 1-7 (Oscar 90 / Müller 11, Klose 23, Kroos 24, 26, Khedira 29, Schürrle 69, 79) 

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider