Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gana može žaliti

VIDEO Amerikanci do tri velika boda, Dempsey zabio peti najbrži gol u povijesti!

U drugom susretu skupine G Svjetskog prvenstva SAD je stigao do pobjede protiv reprezentacije Gane s 2-1 u susretu u kojem je većim dijelom bila bolji protivnik...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Afrikanci imaju razloga za nezadovoljstvo, bili su ofenzivniji i opasniji, međutim, SAD se dobro obranio i uzeo tri važna boda.

Utakmica je počela fantastično za SAD koji je poveo doslovno iz prve akcije i to preko kapetana Clinta Dempseya nakon odličnog ulaska u 16 metara i ciljanja suprotnog kuta. Dempsey je postigao pogodak nakon samo 29 sekundi što je ujedno peti najbrži gol u povijesti svjetskih prvenstava.

Već u 23. minuti Jürgen Klinsmann morao je povući prvu izmjenu i to zbog ozljede Jozyja Altidorea koji se u sprintu za loptom bez kontakta s protivnikom uhvatio za zadnju ložu i pao na travnjak. Bilo je odmah jasno kako je riječ o ozbiljnoj ozljedi i na travnjak je morao Aron Johannsson.

Gana nije igrala loše, izgledala je opasnije od Amerikanaca, međutim nedostajalo je mirnoće i više koncentracije u posljednjoj trećini terena te je na odmor otišla sa zaostatkom 1-0.

Pogledaj tablicu i raspored

Nastavila je Gana s napadačkom igrom i u drugom poluvremenu, pokušavala je probiti vrlo čvrstu obranu SAD-a, nizala je prilike, ali nikako ih nije uspjela i realizirati.

U 82. minuti Gana je potpuno zasluženo došla do poravnanja. Asamoah Gyan je dobio loptu u 16 metara i odmah je petom proslijedio za Andrea Ayewa koji vara Tima Howarda.

I kada je Gana krenula po potpuni preokret, SAD je ponovno stigao do prednosti. Dosuđen je korner za Klinsmannovu momčad, a u skoku je najviši bio John Brooks i zabio za 2-1.

Do kraja susreta promjena više nije bilo, SAD je stigao do tri sretna boda u susretu u kojem je Gana većim dijelom bila bolji protivnik, ali nije bila efikasna kao njezin protivnik.

Čak 21 udarac imala je Gana prema vratima, od njih je osam bilo u okvir gola dok je SAD ukupno osam puta zapucao prema golu afričke momčadi. (TS)

Pet najbržih golova svih vremena:

11 sec. Hakan Sükur (SP 2002.)
15 sec. Vaclav Mašek (SP 1962.)
25 sec. Ernst Lehner (SP 1934.)
28 sec. Bryan Robson (SP 1982.)
29 sec. CLINT DEMPSEY (SP 2014.)

SP 2014, skupina G, prvo kolo:

SAD - Gana 2-1 (Dempsey 1., Brooks 86. / Ayew 82.)

Redoslijed, skupina G: 1. Njemačka 3 (+4), 2. SAD 3 (+1), 3. Gana 0 (-1), 4. Portugal 0 (-4)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider