Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvuči nevjerojatno, ali...

Podatak koji malo zabrinjava: Suba staje na kraj neugodnoj tradiciji vratara Monaca?

Danijel Subašić pokušat će prekinuti neugodnu tradiciju vratara Monaca u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Danijel Subašić i loš omjer vratara Monaca u finalu svjetskih prvenstava (Screenshot)

Hrvatska reprezentacija u nedjelju će se u Moskvi boriti za naslov prvaka svijeta. S početkom u 17 sati, Hrvatska i Francuska krenut će u boj za titulu najbolje momčadi na planetu, a uoči tog dvoboja izvlače se raznorazne zanimljivosti. Jedna od njih vezana je za našeg vratara.

Danijel Subašić član je francuskog Monaca, čiji vratari na prethodna dva svjetska prvenstva nisu imali sreće u finalima. Zvuči nevjerojatno, ali Monaco je imao svog vratara u finalu 2010. i 2014. godine!

Maarten Stekeleburg bio je vratar Monaca 2010. godine, kada je Nizozemska igrala finale SP-a protiv Španjolske. Nije osvojio.

Sergio Romero bio je član Monaca 2014. godine, kada je Argentina igrala finale Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Njemačke. Nije osvojio.

Fabien Barthez bio je prvi vratar Francuske 2006. godine, kada je Italija slavila u finalu protiv Francuske, ali u tom trenutku nije bio član Monaca, već Marseillea.

Danijel Subašić i loš omjer vratara Monaca u finalu svjetskih prvenstava (Screenshot) Danijel Subašić i loš omjer vratara Monaca u finalu svjetskih prvenstava (Screenshot)

Zanimljivo, Barthez je bio član Monaca 1998. godine, kada je Francuska kao domaćin osvojila titulu, a na putu do nje, točnije u polufinalu, slavila protiv Hrvatske s 2:1. Barthez je tada preživio Ćirine Vatrene i nakon toga u finalu slavio protiv Brazila s 3:0.

Je li vrijeme da Danijel Subašić protiv Francuske prekine "kletvu" vratara Monaca?

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider