Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gadno se prevarili

Važna informacija za hrvatske navijače koji stižu u Nižnji: Vatreni opasno zeznuli Argentince!

U Nižnjem se nalazi puno Argentinaca koji žele prodati ili zamijeniti ulaznice s hrvatskim navijačima...

Hrvatski navijači (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Što ti je loša procjena. Neki Hrvati, poput naših australskih znanaca iz Rostova, riskirali su i rezervirali hotelske sobe i prijevoz u Kazanj, misleći da će Hrvatska biti druga u skupini i da će tamo igrati, a neki Argentinci, i to popriličan broj, sličnu su stvar napravili rezervirajući hotelski smještaj u Nižnjem Novgorodu, misleći da će Argentina biti prva u skupini. Grdno su se prevarili.

Još gore su prošli preprodavači koji su riskirali i nabavili ulaznice koje su bile na raspolaganju unaprijed za nokaut-fazu natjecanja.

Grdno su se prevarili

''Brate, hoćeš ulaznicu za Dansku? Prodat ću ti jeftino iako ste nas razvalili, ha, ha, ha... Evo, 200 dolara prva kategorija, ne bih ni rođenom bratu dao za ovu cijenu'', ponudio nam je na dobrom engleskom korpulentni Argentinac, kada smo se prošetali do FIFA-in službenog prodajnog mjesta koje se nalazi na nekih stotinjak metara od našeg hotela na periferiji Nižnjeg.

Izvadio je bunt ulaznica i zamahnuo mi ispred nosa.

''Možda želiš utakmicu za četvrtfinale u Sočiju? Ma proći ćete Dansku, ne brini'', preduhitrio me s odgovorom i potapšao po ramenu.

''Ja sam Gastos iz Colona, grada na granici s Urugvajem“, predstavio mi se ljubazno kada sam mu otkrio da sam novinar i imam akreditaciju, pa mi ne trebaju ulaznice.

''Ali, trebaju tvojim prijateljima, oni stižu na utakmicu, je li tako?'', uporan je taj Gastos, onako krupan, preplanule puti i sa šiltericom na glavi izgleda kao da je izašao iz crtanih filmova.

''Ima ih cijeli bunt ovaj mali što sjedi pokraj ograde. Vidi ga, izgleda kao Modrić'', opalio se smijati i pokazao prstom na prijatelja koji je nosio Messijev dres, ali doista sliči Modriću.

Koliko? upitao sam.

''A koliko nudiš? Brate, to ti je ponuda i potražnja, kao na burzi, ha, ha, ha...''

Ja ništa, imam akreditaciju, ali ako Hrvatska, daj Bože, ode do četvrtfinala, sigurno će biti puno Hrvata koji će htjeti kupiti ulaznicu.

''Bit ćete tamo, nećete valjda izgubiti od Danske. Ma bolji ste od njih. Kad ste nas tako glatko dobili, i njih ćete'', ohrabruje nas Gastos i nastavlja nutkati ulaznice.

''Imamo mi ulaznica za sve utakmice, ako nekom treba, samo javi'', uporan je Gastos dok s majicom briše znoj s lica.

''Stojimo ovdje cijeli dan, čekamo da se pojave vaši ili danski navijači, ali nema još nikog.''

Rano je još, tek u subotu stiže prvi već val, sad smo mi pokušali utješiti Gauče.

Mijenjali bi i dresove

''Nego, imaš dres da se zamijenimo. Ja tebi ovaj s Messijem, ti meni ako imaš Modrića, ako ne, može bilo tko'', dobacio je tip koji doista sliči na hrvatskog kapetana.

Nažalost, nemam, novinari ne nose dresove, mi moramo biti objektivni.

''A što će mu tvoj dres, pa ne može ga navući ni preko glave'', umirući od smijeha dobacio je Gastos frendu koji je sjedio na vrućem betonu i ispijao limenku oko koje je omotao majicu.

''Što se kreveljiš, možda ima klinca doma'', prihvatio je zezanciju i rukom zalizivao kosu.

''Nos je tu, da još malo pustim repove, pljunuti Modrić, je'l da'', nastavio je tjerati šegu.

I, što mislite kako će Argentina proći s Francuskom?

''Brate, vidio si, užasni smo, a Francuzi su prejaki. Bojim se da tu nema pomoći'', snuždeno je otpuhnuo Gastos i podigao raširene ruke prema nebu kao da želi reći da Argentini samo Bog može pomoći, a frend na betonu potvrdno je klimnuo glavom.

Ne budite tako pesimistični, nikad se ne zna u nogometu, Messi može uvijek nešto izvesti.

''Ma već su oni nas zeznuli, tko će utopiti sve ove ulaznice'', zavrtio je glavom Gastos.

Pa kako ste došli do tolikih ulaznica, upitali smo praveći se naivnima.

''E, novinaru, još najbolje da ti i to kažemo'', uzvratio je ''Modrić'' s betona i opalio se smijati.

Tu smo završili diskusiju i uputili se natrag prema hotelu. U međuvremenu pojavilo se još nekoliko Argentinaca. Očito je da su mnogi kupili ulaznice i da će ih biti podosta na tržištu. Mnogi su došli kako bi ih prodali ili se zamijenili s hrvatskim navijačima. Možda vrijedna informacija za one koji planiraju doći na utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider