Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, bit će zanimljivo

Drugo pretkolo EL-a: Hajduk u Finsku ili Bugarsku, Rangersi i Gerrard stižu u Osijek!

Osim za tri utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, ova srijeda bila je rezervirana i za ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige.

Europska liga (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U drugom pretkolu Europske lige Hajduk će igrati protiv pobjednika dvoboja između finskog Ilves Tamperea i bugarske Slavije Sofije, dok će Osijek, ako u prvom pretkolu eliminira moldavski Petrocub, odmjeriti snage sa slavnim Rangersima.

Termini utakmica drugog pretkola su 26. srpnja i 2. kolovoza. I Hajduk i Osijek bit će domaćini u prvim utakmicama.

Odlučio je tako ždrijeb koji je održan u sjedištu UEFA-e uz čak tri odgode. Trebao je startati u 14:00, pa je odgođen za 14:20, zatim je uslijedila nova odgoda za 14:30 i još jedna za 14:45, da bi samo izvlačenje parova startalo nešto prije 15:00.

Hajduk je doslovno izvučen zadnji od svih nositelja, a igrat će ili protiv lani trećeplasirane momčadi Finske ili protiv kluba koji je prošlu sezonu završio deveti u Bugarskoj i nastup u Europi izborio osvajanjem Kupa.

Osijeku bi Moldavci trebali biti predjelo za dolazak jednog od najslavnijih europskih klubova, posrnulog velikana iz Glasgowa koji se polako vraća na stare staze. Rangersi su nedavno za novog trenera imenovali Stevena Gerrarda, a i oni igraju prvo pretkolo - protivnik im je četvrta momčad Makedonije, FK Škupi, koji ne bi trebao predstavljati prevelik zalogaj za Gerrardove trupe.

Najzanimliviji parovi drugog pretkola Europske lige:

Hajduk - Ilves / Slavia Sofia
Petrocub / Osijek - Rangers / Škupi
Banants / Sarajevo - Atalanta
Ufa - Široki Brijeg / Domžale
Aberdeen - Burnley
LASK Linz - Lillestrom
Jagiellonia Bialystok - Rio Ave
RB Leipzig - Liepaja / Hacken
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider