Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrili što im je dodatni motiv

Mandžo i Kramarić najavili veliki okršaj s Engleskom: ''Trenutno živimo san za koji se moramo izboriti''

Nakon što je hrvatska reprezentacija na putu do polufinala Svjetskog prvenstva imala dvije dramatične utakmice koje su razriješene lutrijom jedanaesteraca, glavno je pitanje mogu li se hrvatski igrači fizički oporaviti do srijede i moskovskog ogleda protiv Engleske.

Mario Mandžukić i Andrej Kramarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija je u nedjelju doputovala u Moskvu gdje je u srijedu očekuje susret polufinala Svjetskog prvenstva protiv Engleske.

Na press konferenciji u ponedjeljak gostovali su Mario Mandžukić i Andrej Kramarić, koji su najavili veliki okršaj Hrvatske i Engleske u polufinalu koje je na rasporedu 11. srpnja od 20.00 sati.

Izbornik je poslao dva napadača na presicu, hoćete li obojica igrati protiv Engleske?

''Ne znamo, danas imamo trening, nismo o tome razgovarali'', kratak je bio Mandžukić, dok je Kramarić nadodao:

''Mislim da to nije pitanje za nas, imamo dva dana do utakmice, teško je išta reći, izbornik je glavni i on će odlučiti.''

Možete li usporediti osjećaje kada ste igrali finale Lige prvaka s ovim ulaskom u polufinale SP-a?

''Drukčiji su osjećaji, ovo je stvarno nešto posebno, toliko čekanja da dođemo do onoga što priželjkujemo, sada smo jako blizu. Dat ćemo zadnju kap znoja da to ostvarimo, rekao je Mandžukić.''

Mario Mandžukić i Andrej Kramarić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Andrej Kramarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Znate li da mnogi u Njemačkoj slave pobjede Hrvatske?

''Pretpostavljao sam, jer ima puno Hrvata u Njemačkoj i cijeloj Europi. Dobili smo puno podrške iz cijelog svijeta, hvala svakom Hrvatu'', mišljenja je Kramarić.

''Znamo, pratimo što se događa, dobijemo informacije kako su naši pratili utakmice. To nas veseli kada vidimo da smo svi kao jedna. To nam je dodatni motiv i poticaj'', izjavio je Mandžo.

Hrvatska ima vrlo iskusnu momčad. Je li Hrvatska favorit protiv Engleske, koja ima mladu momčad?

''Slažem se da imamo iskusne igrače u momčadi, ali i mlade. Ne znam, šanse su 50-50, svi koji su ostali zaslužili su. Respektiramo sve, ali nema straha, mi mislimo na nas'', objasnio je Mandžukić.

''Teško je to reći. Oni su nešto mlađi, ali nitko od nas nema iskustvo igranja polufinala SP-a. Slažem se s Mariom da je potpuno drugi osjećaj igrati za reprezentaciju'', izjavio je Kramarić.

HNS se ispričao zbog Vidina videa. Hoće li se Rusi okrenuti protiv hrvatske reprezentacije?

Riječ je uzeo glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

''Nema potrebe da to odgovaraju igrači, mi smo već sve rekli službenim putem. Poslali smo priopćenje.''

Što mislite o Engleskoj? Za Mandžukića: Je li Hrvatska najjači suparnik Engleskoj?

Kramarić: I prije SP za mene je Engleska bila jedan od favorita. Mladi su, nemaju glumačke zvijezde, ali su dobri. Vardy je super dečko, imam s njim puno doživljaja, on je posebna priča.

Mandžukić: Mislim da jest.

U finalima su igrale samo velike države. Kakav je osjećaj biti tako blizu?

''To nam je želja i san. Bila bi velika stvar da igramo u finalu, da stanemo nešto bliže tom naslovu. Trenutno živimo taj san koji moramo potvrditi i izboriti se za njega.''

Što mislite o izborniku Zlatku Daliću?

''Već smo pričali o njemu. Jako nam je bitan jer jednostavan i puno razgovara s igračima. Dosta je miran, nismo ga vidjeli da je nešto nervozan i ljut, to prenosi na nas. Vjerujemo mu i pratimo ga, ne samo njega nego i cijeli stručni stožer. To je razlog uspjeha'', rekao je Mandžukić.

Mario, poznat si po tome što si uvijek spreman. Koliko je istina da će se igrači brže rekuperirati zbog ovakve utakmice?

''Mi smo već spremni danas, toliko želimo igrati. Nema igrača koji će se žaliti na bilo što. Vidjet ćete da ćemo svi biti spremni. Vidjet ćete da ćemo svi biti na broju.''

Može li Modrić osvojiti Zlatnu loptu?

''Luku dugo poznajem, sve što mu se događa zaslužio je. On je naš kapetan, pratimo ga, ako dođe do toga da dobije Zlatnu loptu, ja mu iskreno želim da je dobije, jer je zaslužuje. Sada moramo misliti na uspjeh cijele momčadi. Ako on bude taj koji je najzaslužniji za sve, a jest, on će je i dobiti.''

Igrali ste protiv engleskih reprezentativaca u Ligi prvaka koje ste pobijedili ove sezone?

''To je nešto posve drugo, jedno je klub, drugo reprezentacija. Znam ih sve, dobro ih poznajem, imam dobro mišljenje o njima, ali mislim da su šanse 50-50. Teško je uspoređivati klupsko i reprezentativno natjecanje'', rekao je Mandžo.

Je li ključ utakmice tko će nametnuti svoj stil igre? Tko kome manje odgovara?

''Mislim da su Englezi promijenili malo stil nogometa. Mislim da igraju dobar i atraktivan nogomet. Teško je reći kome što odgovara. Imamo svoje stilove. Mislim da neće krenuti furiozno, veliki je značaj utakmice. Nadam se da ćemo imati više sreće i da ćemo se plasirati u finale'', izjavio je Kramarić.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

Tko će se bolje nositi s pritiskom? Hrvatska je ipak iskusnija.

Mandžukić: Nama je najgori pritisak prošao kada smo pobijedili Dansku. Sada je sve puno lakše, sada uživamo u ovome što se događa. Kada krene utakmica, bit će neke vrste pritiska, ali mi se veselimo što smo tu. Teško je odgovoriti na to pitanje.

Ako pobijedite i uđete u finale, hoćete li platiti piće cijelom rodnom gradu?

''Prvo trebamo odraditi prvu utakmicu, pa ćemo onda vidjeti'', rezonirao je Mandžukić.

Usporedba Brazila i Engleske?

''Sličan im je napadački stil nogometa, u smislu da je obje momčadi napadaju. Protiv Brazila smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, kasnije je bilo puno promjena, pa smo izgubili'', izjavio je Kramarić.

Hoćete li imati dodatnog motiva protiv Engleske? Tamo niste uspjeli, niste dovoljno igrali.

''Za mene je Engleska duža priča. To je bio moj prvi izlazak iz kuće, u stranu zemlju, sve je bilo novo. Poklopila se takva situacija da nisam mogao imati minute jer je momčad gazila kroz cijelu sezonu. Jasno je da se ne mijenja ekipa koja pobijedi. Zadovoljstvo mi je da smo doživio te dane, teško je opisati što je bilo kada Leicester bio prvak. Nadam se da ću godinama moći pričati što je bilo kada smo postali svjetski prvaci'', objasnio je Kramarić.

Jeste li prije turnira mogli zamisliti da ćete igrati polufinale protiv Engleske?

Kramarić: Nisam razmišlja o tome, jer cijeli fokus je bio na prvu utakmicu i kako da budemo prvi u skupini, je smo znali da će se otvoriti ždrijeb. Nismo maštali o tome, a nećemo ni sada. Treba ići korak po korak, poznato je da u životu ništa ne dolazi na preskakanje, da sve ima redoslijed i red.

Što kažete o engleskom vrataru Pickfordu?

''Vidjeli smo da je sjajno branio, a mi smo pokazali da smo svi opasni po gol, ne samo ja i Andrej. Vjerujem da će ga netko drugi iznenaditi. Radi se o sjajnom vrataru. Čeka ga velika karijera'', poručio je Mandžukić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider