Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Zlatna generacija'' na vrhuncu

Ugledni časopis izabrao Modrića najboljim igračem prvog kruga: ''Zaboravite 98' – hrvatski zlatni trenutak mora biti sada''

Ugledni nogometni časopis FourFourTwo proglasio je Luku Modrića najboljim igračem prvog dijela Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Luka Modrić Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vrijeme je da Luka Modrić i hrvatske zvijezde zaborave na 1998. i zgrabe svoju priliku kako bi ispisali povijest na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, navodi ugledni nogometni časopis.

Hrvatska i Danska igraju u nedjelju od 20.00 sati u Nižnji Novgorodu. Hrvatska nakon Francuske 98' nije uspjela proći skupinu 2002., 2006. i 2014, igravši neodlučeno s Australijom, izgubivši od Ekvadora i dva puta gubivši od Meksika i Brazila.

No, 2018. godine, baš kao i u Francuskoj, vratila se u nokaut fazu i po prvi put u svojoj povijesti pobijedila sve tri utakmice u skupini. Dovoljno je reći kako je ''zlatna generacija'' na svom vrhuncu. Argentina je pometena s terena i ako se misli napisati novo veliko poglavlje hrvatskog nogometa, sada je vrijeme.

''Znamo da je momčad 1998. bila izvrsna, oni su bili naši idoli i pokazali put svakoj hrvatskoj momčadi nakon toga kako to učiniti, ali u ovom trenutku moramo zaboraviti na njih'', rekao je Ivan Rakitić u petak.

''Uz Božju volju možemo postići isti rezultat, ili možda čak i veći, ali ne bih rekao da je to nešto što nas opterećuje, moramo uživati u turniru, želimo pokazati svijetu koliko je Hrvatska dobra momčad i kako se bori za svoju zemlju. Nadamo se da će za 20 godina na isti način pričati o nama'', izjavio je hrvatski veznjak.

To možda neće biti teret, ali postaje očekivanje. I s dobrim razlogom. Ovo je momčad s Rakitićem, Modrićem, Perišićem i Mandžukićem, elitnim nogometašima koji su osvojili puno toga u klupskom nogometu. A sada su prvi put u povijesti pobijedili sve tri utakmice u skupini.

Čak je i slučaj Zdravka Mamića, koji je povezan s Modrićem i Lovrenom, a koji je izazvao ogroman bijes između navijača i Hrvatskog nogometnog saveza, uspješno zanemaren. Čak i ''slučaj Kalinić'' nije poremetio atmosferu u reprezentaciji, navodi FourFourTwo.

Ukratko, na Svjetskom prvenstvu u kojem nitko od favorita ne briljira, Hrvatska izgleda moćno. Sada se susreće s pristojnom, ali itekako pobjedivom momčadi Danske. Vjerojatno bi to moglo biti posljednje SP za Modrića, Rakitića, Ćorluku, Mandžukića, Badelja, Subašića i Perišića. Ako žele dostići svoje junake ili ih čak i nadmašiti, na njima je da prihvate izazov.

FourFourTwo: Ovo je deset najboljih igrača prvog kruga SP-a

1. LUKA MODRIĆ (HRVATSKA)
2. Diego Godin (Urugvaj)
3. Cristiano Ronaldo (Portugal)
4. Harry Kane (Engleska)
5. Hirving Lozano (Meksiko)
6. Isco (Španjolska)
7. Christian Eriksen (Danska)
8. Takashi Inui (Japan)
9. Aleksandr Golovin (Rusija)
10. Andre Carrillo (Peru)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider