Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oba na isti datum

Kakvo ostvarenje hrvatskog heroja: Tek drugi vratar u povijesti koji je ovako "zaključao vrata"

Hrvatska i Danska ispisali su povijest svjetskih prvenstava u raspucavanju jedanaesteraca.

Danijel Subašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Danijel Subašić je bio najveći heroj hrvatskog prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. U drami jedanaesteraca obranio je čak tri danska pokušaja i odveo Hrvatsku u četvrtfinale, gdje će se susresti s domaćinom Rusijom.

Subašić je sjajnom izvedbom izjednačio rekord svjetskih prvenstva. Prije njega, samo je Portugalac Ricardo uspio obraniti tri jedanaesterca u raspucavanju!

Vjerujete li da nakon drame protiv Danske Hrvatska može otići do finala?

Ukupno glasova:

Zanimljivo, to se dogodilo prije točno 12 godina: Ricardo je 1. srpnja 2006. obranio tri jedanaesterca Englezima i poslao Gordi Albion kući.

Dobar dan imao je i Kasper Schmiechel, koji je u raspucavanju obranio dva jedanaesterca. Ukupno pet obrana Subašića i Schmeichela u raspucavanju jedanaesteraca najviše je u povijesti svjetskih prvenstava; istovremeno, novi negativni rekord je i pet neiskorištenih penala.

Ovo je bio tek drugi dan u povijesti svjetskih prvenstava u kojem su obje utakmice odlučene nakon jedanaesteraca. Prvi se put to dogodilo 1986. kada su u istom danu o prolasku penalima odlučivali Francuska i Brazil te Meksiko i Njemačka.

Podsjetimo, u ranijoj utakmici domaćin Rusija je izbacila Španjolsku također nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a njihov je heroj bio vratar Igor Akinfejev.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider