Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
polusezona za pamćenje

Pod njegovim vodstvom Hrvatska je prvi put čula za Modrića: "Presretan sam"

Nakon posudbe u Zrinjskom, Modrić je s tek 18 godina bio prava senzacija hrvatskog nogometa.

Galerija Srećko Bogdan (Foto: GOL.hr)

Srećko Bogdan trenirao je Luku Modrića na početku karijere, u polusezoni u zaprešićkom Interu. Div iz predgrađa te je sezone skoro kreirao nezapamćenu senzaciju i osvojio naslov prvaka; da se Modrić na polusezoni nije vratio u Dinamo, tko zna kako bi to prvenstvo završilo.

Bogdan se u pravom navijačkom izdanju pojavio na Trgu bana Jelačića, gdje je organiziran svečani doček Vatrenih, a tom je prilikom i razgovarao s reporterom Nove TV Stipom Sladoljevom.

Kako je bilo trenirati Modrića? Još je imao 18 godina na početku sezone, a na kraju 19.

"Presretan sam što je Luka proglašen najboljim igračem prvenstva. Kad je bio kod nas, vidjelo se da ima potencijala i prostora za napredak. Normalno kada trener dobije takvog igrača, da ga mora polako gurati u prvih 11'', rekao je.

Jeste li zadovoljni drugim mjestom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

''Kad je počeo igrati u prvih 11, rekao sam mu da se ne boji, da stojim iza njega i neka igra slobodno. Bio je naš najbolji igrač u jesenjem dijelu pa se vratio u Dinamo, a mi smo osvojili drugo mjesto."

Bilo je tu još igrača, bio je tu i Ćorluka?

"Normalno da smo žalili kada je Modrić otišao, ali bio sam i sretan jer se vratio u Dinamo da pokaže svoj talent do kraja. Na proljeće se pokazao Ćorluka, na proljeće je bio što je bio Luka najesen, naš najbolji igrač.

Trenirali ste i Dejana Lovrena.

"Gledao sam ga u Samoboru kako igra za mladu reprezentaciju, pitao sam direktora da ga posudimo iz Dinama. To nam je uspjelo, vidjelo se da ima kvalitetu i želju za igrom."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider